HJEM: Anne Lise Ryel var mandag svært glad da hun hørte statsminister Erna Solbergs (H) løfte om mer støtte til de som har overlevd kreft. Løftet kom i forbindelse med Høyres valgkamp-åpning. Foto: Anne Grete Storvik

Jubler for løfte om støtte til kreft-overlevere

– Dette har vi jobbet for i mange år, sier Kreftforeningens Anne Lise Ryel.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Høyre startet valgkampen i går, og blant de ti helseløftene de lanserte, er et løfte om et standardisert behandlingsforløp som skal følge kreftpasienter også etter at de er utskrevet fra sykehuset.

 250.000 lever etter kreftdiagnose
I Norge er det over 250.000 som lever med eller uten kreft, etter å ha hatt en kreftdiagnose. Man vet lite om seneffekter etter kreft, eller hvordan kreft-overlevere har det.

Derfor er Kreftforeningen svært glade for Høyres løfte om mer støtte til denne økende gruppen, sier generalsekretær Anne Lise Ryel, som viser til at Kreftforeningen i flere år har betalt for kreftkoordinatorer i kommunene.
– Så dette har vi jobbet for i mange år. Det er flere år siden vi betalte for å få flere kreftkoordinatorer i kommunene. Vi har brukt over 150 millioner på dette allerede, og koordinatorer finns nå i over halvparten av kommunene, sier hun.

 Les også: – Viktig å få dokumentert seneffekter av kreft

– Når du er så heldig at du har overlevd kreft, så skal du leve med den. Du skal komme hjem, men hverdagen blir ikke normal, dette har vi skjønt. Man trenger oppfølging. Så det jeg hører nå; At det vi har satset på får enda bedre innramming, en super nyhet, sier Ryel.

Powered by Labrador CMS