Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

HJEM: Anne Lise Ryel var mandag svært glad da hun hørte statsminister Erna Solbergs (H) løfte om mer støtte til de som har overlevd kreft. Løftet kom i forbindelse med Høyres valgkamp-åpning.

HJEM: Anne Lise Ryel var mandag svært glad da hun hørte statsminister Erna Solbergs (H) løfte om mer støtte til de som har overlevd kreft. Løftet kom i forbindelse med Høyres valgkamp-åpning. Foto: Anne Grete Storvik

Jubler for løfte om støtte til kreft-overlevere

– Dette har vi jobbet for i mange år, sier Kreftforeningens Anne Lise Ryel.

Annons:

Høyre startet valgkampen i går, og blant de ti helseløftene de lanserte, er et løfte om et standardisert behandlingsforløp som skal følge kreftpasienter også etter at de er utskrevet fra sykehuset.

 250.000 lever etter kreftdiagnose
I Norge er det over 250.000 som lever med eller uten kreft, etter å ha hatt en kreftdiagnose. Man vet lite om seneffekter etter kreft, eller hvordan kreft-overlevere har det.

Derfor er Kreftforeningen svært glade for Høyres løfte om mer støtte til denne økende gruppen, sier generalsekretær Anne Lise Ryel, som viser til at Kreftforeningen i flere år har betalt for kreftkoordinatorer i kommunene.

– Så dette har vi jobbet for i mange år. Det er flere år siden vi betalte for å få flere kreftkoordinatorer i kommunene. Vi har brukt over 150 millioner på dette allerede, og koordinatorer finns nå i over halvparten av kommunene, sier hun.

 Les også: – Viktig å få dokumentert seneffekter av kreft

– Når du er så heldig at du har overlevd kreft, så skal du leve med den. Du skal komme hjem, men hverdagen blir ikke normal, dette har vi skjønt. Man trenger oppfølging. Så det jeg hører nå; At det vi har satset på får enda bedre innramming, en super nyhet, sier Ryel.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Finn Gaute Pedersen 08.08.2017 17.48.35

  Alle må jo skjønne at dette er kun valgflesk , hvor har ikke Høye gjort noe med dette tidligere ?

Nyheter fra startsiden

HØRING OM KREFTREGISTER-ENDRING

«Alle» er for kreftdata om innvandrere1

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!