Turnustall fra høsten 2016 viser at 77 prosent av søkerne med utdanning fra Norge er tilsatt. Foto: Arkivfoto

11 prosent økning i turnussøknader på tre år

Antall stillinger har imidlertid stått stille, viser rapport fra Helsedirektoratet. 

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

En ny rapport fra helsedirektoratet viser at antall turnussøknader mellom 2013 og 2016 har økt. Fordelt mellom utdanningsland er det en økning på 13 prosent med utdanning fra EØS-land, og en økning på 55 prosent med utdanning fra land utenfor EØS.

Antall tilsatte i turnusstillinger med utdanning fra Norge har imidlertid gått ned samme periode. For søkere med utdanning fra EØS-land er det en økning på 21 prosent, og for leger utdannet utenfor EØS er det en økning på 39 prosent, noe som tilsvarer 7 personer.

Ikke tilsatte
Rapporten viser at det fra høsten 2013 til høsten 2016 er en økning på 69 personer som ikke er tilsatt i utlysningsrunden. Dette er en økning på 24 prosent.

For søkere med utdanning fra Norge er det en økning på 40 prosent, noe som tilsvarer 21 personer. For søkere med utdanning fra EØS er økningen på 7 prosent, tilsvarende 12 personer. For søkere utenfor EØS er økningen på 60 prosent, tilsvarende 36 personer. 

Ny ordning
Videre viser rapporten turnustall fra høsten 2016, der 77 prosent av søkerne med utdanning fra Norge er tilsatt. 57 prosent av søkerne med norsk nasjonalitet med utdanning innenfor et EØS-land er tilsatt, mens 11 prosent av søkerne med norsk nasjonalitet med utdanning utenfor et EØS-land er tilsatt.

Vestre Viken HF var det helseforetaket med flest unike søknader høsten 2016, med 585 søknader. Deretter følger Sykehuset Innlandet HF med 525 søknader og Sykehuset Østfold HF, med 511 søknader.

Turnustjenesten for leger ble fra 1. mars 2017 erstattet med «Del 1» i ny spesialistutdanning for leger (LIS 1). LIS 1-stillingene vil bli lyst ut på samme måte som de tidligere turnusstillingene i Helsedirektoratets stillingsportal.

Powered by Labrador CMS