Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

VEIER TUNGT: Nordiske forskere har funnet stor negativ effekt av fedme og overvekt på forekomsten av kreft. Illustrasjon: Colourbox

VEIER TUNGT: Nordiske forskere har funnet stor negativ effekt av fedme og overvekt på forekomsten av kreft. Illustrasjon: Colourbox

205.000 færre krefttilfeller med slank befolkning

Artikkelforfatterne bak en ny studie mener funnene understreker viktigheten av å redusere overvekt og vekt i befolkningen.

Annons:

Gitt at forekomsten av overvekt og fedme i de nordiske landene er den samme i 2045 som i fjor, har forskere beregnet kreftforekomsten for 13 ulike krefttyper å være på 2,1 millioner.

Så har de estimert antallet krefttilfeller som kunne vært unngått dersom ingen i befolkningen hadde overvekt eller fedme. Da kunne 205.000 krefttilfeller vært unngått, ifølge studien som nylig er publisert i European Journal of Cancer.

Effekten av å eliminere overvekt og fedme hadde, målt i antallet tilfeller, størst påvirkning på forekomsten av tarmkreft, hvor 44.638 færre ville ha fått kreft i 30-årsperioden i Norden.

Nesten like mange tilfeller av brystkreft hos postmenopausale kvinner kunne vært forebygd, ifølge forskerne. Spiserørskreft hadde størst prosentvis anslått reduksjon, med 24 prosent færre tilfeller.

Artikkelforfatterne konkluderer med at funnene bør øke bevisstheten om viktigheten av å redusere overvekt og vekt i befolkningen.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Sykehuskonflikten i arbeidsretten

Vraket som meddommer etter Facebook-kommentar6

MANGE FORTSETTER Å RØYKE ETTER ET HJERTEINFARKT

– Selv om det har virket håpløst, må vi gjøre et nytt forsøk

Den europeiske diabeteskongressen (EASD)

Anslår fem tapte leveår hos 40-åringer med diabetes1

Stamcelletransplantasjon for MS

Får ikke svar på studien før i 20224

Politikk og økonomi

Går av som statssekretær2

ØKNING AV ELDRE PÅ SYKEHUS STØRRE ENN BEFOLKNINGSVEKSTEN

– Vi må satse på forebygging og tidlige tiltak for de «yngre eldre»

DEN EUROPEISKE LUNGEKONGRESSEN (ERS)

Hormontilskudd reduserte fall i lungevolum

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!