Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
Statssekretær Anne-Grethe Erlandsen i Helse-og omsorgsdepartementet tar likevel Norsk forening for allmennmedisins leder, Petter Brelin, inn i kommunenes prioriteringsutvalg. Foto: Per Corneliussen

Snur om prioriteringsutvalg etter kritikk

Leger - som jobber som leger - inviteres likevel inn i det nye prioriteringsutvalget for kommunene.

Publisert: 2017-04-24 — 12.40 (Oppdatert: 2017-04-24 — 13.10)
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Det nye utvalget som skal ta for seg hvordan kommuner skal prioritere, har blant annet to leger med, men ingen av dem praktiserer yrket.

«Komisk»
Dette har fått blant andre Legeforeningen og Norsk fysioterapiforbund til å reagere.

Til Dagens Medisin uttalte leder i Norsk forening for allmennmedisin, Petter Brelin, at «dette er nesten komisk».

– Det er de tradisjonelle «gamle vennene av departementet som er utnevnt. Det virker som man har vært veldig nøye på å holde seg unna folk som møter pasienter, sa Brelin.

Legene er opptatt av at utvalget skal ha medlemmer med klinisk erfaring som kan fortelles hvordan dette oppleves til daglig, og som kan lage kriterier som kan brukes i praksis.

Men nå snur Helse- og omsorgsdepartementet. Fredag fikk Brelin en telefon fra HOD, som inviterte ham inn i varmen.

Og det er Brelin fornøyd med.

– Dette viser at departementet er åpne for innspill, sier Brelin, som ser fram til jobben i utvalget.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen, som tidligere har sagt at det ikke er aktuelt med endringer i utvalget, bekrefter at de nå har snudd.

– Vi har lyttet til råd og besluttet å ta med en fastlege. Dermed er Petter Brelin nå med i utvalget. Vi er glade for at han har sagt ja. Fastlegene gjør mange viktige prioriteringer i sin hverdag.

– Å sette ned utvalg er en omstendelig prosess, viser hun til.

Fysioterapeutene vil også inn
Norsk fysioterapiforbund har også reagert på at de ikke er med, all den tid regjeringen legger opp til at stadig mer rehabilitering skal skje i kommunene.

– Og samtidig skal kommunen ha mer fokus på forebygging og aktivisering av den aldrende befolkning, sier lederen i forbundet, Fred Hatlebrekke.

Men at man nå endrer utvalget betyr ikke, ifølge statssekretær Erlandsen, at man åpner for at andre grupper som har sett seg misfornøyde med at de ikke er med, blir spurt.

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Lege X 25.04.2017 05.37.12

  Fra teksten over: "– Å sette ned utvalg er en omstendelig prosess, viser hun til." Høyre ordfører Petter Schau er med. Han er av bakgrunn gynekolog og har vært fylkeslege i Oslo og Akershus. Hans kone er Høyre representant på Stortinget og tidligere Høyre minister Ingjerd Schau. Wenche Frogn Sellæg er med. Hun er lege og tidligere minister for Høyre. ------------------- Hva består omstendeligheten i? Å ikke finne andre kandidater enn egne Høyrepolitikere?

 • Lege 24.04.2017 13.29.29

  Godt tegn at HOD snur, selv om det tydeligvis oppleves som vanskeling / omstendelig å sette ned et utvalg. Hvis det å sette ned et utvalg oppleves som vanskelig skal vi være glad for at de personene som opplever dette ikke jobber i det virkelig liv med syke mennesker. Da hadde nok det meste stoppet opp.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!