Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

UHELDIG: – Vi mener dette forbudet er uheldig for faglig samarbeid over landegrensene, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen. Arkivfoto

UHELDIG: – Vi mener dette forbudet er uheldig for faglig samarbeid over landegrensene, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen. Arkivfoto

Legeforeningen fordømmer Trumps forbud

Men legepresident Marit Hermansen kommer ikke med solidaritetsoppfordring til leger om å avstå fra å reise til USA.

Annons:

Norsk psykiatrisk forening har allerede bedt sine medlemmer, i solidaritet med dem som rammes av Donald Trumps innreiseforbud til USA, å si nei til invitasjon om å delta på den store psykiatriske kongressen APA i San Diego i mai.

Leder av Norsk psykiatrisk forening, Anne Kristine Bergem, uttalte til Dagens Medisin fredag at hun var spent på om Legeforeningen også ville komme med en lignende oppfordring.

Les saken: Oppfordrer psykiatere å takke nei til kongress-deltakelse i USA

Det gjør ikke Legeforeningen, men de fordømmer forbudet.

Tidligere i dag uttalte president i Legeforeningen, Marit Hermansen, til Dagens Medisin at forbudet er uheldig for faglig samarbeid over landegrensene.

I en uttalelse skriver nå foreningen:

«President Donald Trump har lukket grensene til USA for alle innbyggere fra en utvalgt gruppe muslimske land. Dette rammer også leger. Forbudet vil ha betydning for en rekke leger i deres arbeid, både som klinikere og akademikere, og vil også ha betydning for det faglige samarbeidet over landegrensene.

Også leger fra disse landene med lovlig opphold i Norge, rammes av forbudet.

Flere av Legeforeningens organisasjonsledd gir uttrykk for at dette er uakseptabel diskriminering med grunnlag i religion, statsborgerskap og kultur. Legeforeningen fordømmer innreiseforbudet og støtte kollegaer som rammes av det.»

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

HELSE SØR-ØST FORKASTER OMSTRIDT IKT-LØSNING

Utredning slakter radiologi-løsningen

STRID OM VARSLING OG REPRESALIER

Forsker tapte mot OUS i to rettsinstanser

EUROPEISKE LEGEMIDDELMYNDIGHETER

Gransker feildoseringer av metotreksat

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!