Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Helsepartiet: – Helsevesenet har blitt dårligere

Å fjerne New Public Management og målstyring i helsevesenet, er blant Helsepartiets viktigste saker.

Publisert: 2017-01-27 — 11.00
Denne artikkelen er over fem år gammel.

OSLO/DAGENS MEDISIN: – Vi er verken røde eller blå, vi er et blokkuavhengig parti, på pasientenes side, fastslår nestleder i det nystartede Helsepartiet, Lene Sundfær Haug.

Haug møtte Torgeir Micaelsen (Ap) til TV-debatt i studio hos Dagens Medisin.

– Trenger vi egentlig et helseparti? spør debattleder Markus Moe.

DMTV DEBATT: Lene Sundfær Haug, nestleder i Helsepartiet møter Torgeir Micaelsen, helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, i denne ukens DMTV-debatt. Foto: Lasse Moe


– Spennende
Micaelsen synes det er «spennende» med et nytt parti, men er ikke sikker på om partiet vil nå ut:

– Folk har ganske stort tillit til de etablerte partiene, og til dem som jobber i sykehusene, så jeg er usikker på om dette har en bredere appell, sier Micaelsen.

Han er likevel ikke totalt avvisende til tanken om Helsepartiet som et mulig støtteparti til Ap i en eventuelt ny regjering.

– Man skal aldri si aldri, jeg ønsker Helsepartiet lykke til. Men det som ensakspartier ofte har ved seg, er at de slipper å ta ansvar for andre deler av samfunnet. Jeg er opptatt av at helsevesenet ikke kan ses på som separert fra resten av samfunnet, sier Micaelsen.


Kan prioriteres høyere?
– Man kan ikke svare på hvordan en skal styre et land, ved å si at en skal ta litt mer av BNP, eller at helse skal prioriteres foran alle andre oppgaver, sier Micaelsen.

– Det kan prioriteres høyere. I Arbeiderpartiets forrige regjering prioriterte man kultur veldig høyt. Nå er kanskje tiden kommet for å prioritere noe annet. Nå har vi et etterslep på helse, sier Haug.

 

Se hele debatten øverst i saken - og fortsett gjerne diskusjonen i kommentarfeltet nedenfor!
Vi oppfordrer folk til å bruke fullt navn, og holde en saklig tone.

 

SE OGSÅ FORRIGE UKES DEBATT: – Å bare bestille mer føyelige medarbeidere blir for primitivt 

 

Om DMTV-debatt: DMTV-debatt er Dagens Medisins nye ukentlige TV-debatt om aktuelle helseutfordringer.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Vidar Gustad 31.01.2017 21.41.56

  Helsepartiet kan komme til å få en kanonstart fordi det nå legges frem så massive beivser for forfalskninger inn mot borrelia ( testene er FORFALSKET). Problemet med denne svindelen er at de dyrket frem OspA fra borrelia og brukte dette i vaksinen. OspA( Pam3Cys eller et tri acylert lipoprotein) er et sopp antigen, et TLR2/1 agnoist, og som forårsaker immuundertrykking i mennesker. Det kunne aldri bli en vaksine. Kort fortalt - og den tekniske versjon - er at OspA fører til at immunforsvaret slutter å fungere. Det fører IKKE til en autoimmun sykdom hvor immunforsvaret angriper kroppen, men det slutter rett og slett å fungere i mer eller mindre grad. Det avhenger blant annet av hvor mye OspA eller andre TLR2/1 agnoister som det utsettes for.. Vaksinen (OspA) ble dermed basert på en TLR2 / 1. Det ga dermed den samme sykdommen man får gjennom borrelia (OspA) ved f.eks et flåttbitt. Her er en enkel forklaring på hva OspA gjør med immunforsvaret;

 • Daniel Buttkiss 29.01.2017 18.00.06

  You'll have to get rid of that stuffed management RHF and of course NPM. Any change would probably be an improvement.

 • Komma 28.01.2017 16.30.34

  Høyre og Arbeiderpartiet har tilfelles at de har regjert på myten om at Norge bruker usedvanlig mye på helse. link: https://www.dagensmedisin.no/artikler/2017/01/17/ba-oecd-finne-fasiten-pa-om-norge-bruker-mye-eller-lite-pa-helse/ For Høyre må det være et problem å la et monopol, verre enn NSB og Televerket på det verste, fortsette. For Arbeiderpartiet må det være et problem å la økonomifokuset på enkeltpasienter, fortsette.

 • Jeg hater helsetoppene 28.01.2017 03.48.47

  Sukk. Enda et parti som vil bruke mer penger på helse. Det er en dårlig ide. Jo mindre penger som brukes, jo mer visualiseres vanstyret, jo fortere faller det offentlige systemet, jo fortere privatisering, jo fortere eier jeg mer av min egen framtid og er herre over egen skjebne.

 • Lege 27.01.2017 23.54.33

  Torgeir Micaelsen tror altså at det er politikerne som styrer helsevesenet. Han lever åpenbart i tiden før Jens Stoltenberg og Tore Tønne. Han bør snarest lese Rune Slagstad sin artikkel "Helsefeltets Strateger" fra 2012 for å komme seg a jour. Deretter bør han ta seg en tur til f.eks en indremedisinsk avdeling på et av våre sykehus og høre hva leger og sykepleiere opplever der.

 • Brit Helen Walbækken Bøhler 27.01.2017 21.15.17

  Befolkningen har tillit til de som arbeider i sykehusene, og de som arbeider i sykehusene har tillit til Helsepartiet. Hvordende kan vi ha tillit til de etablerte partiene? Høyre lovet før valget å avskaffe de regionale helseforetakene. Nå er regjeringsperioden snart over. Alt de har levert er Kvineslandsutvalgets utredning som vil styrke de regionale helseforetakene. AP er fullt av statsvitere og økonombroulere som tror at alt kan måles i pengeretur og har klokketro på NPM. Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen Sykehus folk er dårlig butikk.

 • lege 27.01.2017 18.23.22

  Flott med helsepartiet, ja. De har min fulle støtte. Jeg bidro til etableringen med min underskrift og vil sterkt vurdere å gi dem min stemme. Helsevesenet er ikke så bra som politikerne og media forsøker å fremstille det som. Det er rett og slett i mange sammenhenger elendig. Og dessverre er helsepersonell med på å bidra til dette inntrykket. De har det så travelt at de feier av pasienter som ikke får forklaring på tilstandene sine, de utredes ikke, sendes hjem med potensielt uavklart alvorlig sykdom, de bruker hersketeknikker i kommunikasjonen, og mange utviser en maktdemonstrasjon i møte med pasienter som er egnet til å traumatisere pasientene. Jeg savner et fokus på hva helsepersonell kan gjøre bedre også- til tross for byråkrati og NPM. Jeg forstår at dårlige arbeidsforhold får frem det verste i folk. Men jeg misliker polarisering med ansiktsløse byråkrater som "de onde", og helsepersonell som " de gode". Helsepartiet bør jobbe for kvalitetssikring av helsepersonell, også.

 • Lege 27.01.2017 15.59.46

  Flott at de har fått dette til! Et radikalt forsøk på å få til en bevegelse i helsepolitikken, som de etablerte politikerne ikke har villet beskjeftige seg med. Alle som følger med ser at vi som velgere ikke har noe reelt alternativ til dagens helsepolitikk. Høyre og AP er retoriske varianter av den samme linja.

 • Feil 27.01.2017 15.57.39

  Ja, sakte-TV er endelig tilbake, med "Husker du" spesial, for stadig nye tilhengere der kollektivt prøver seg på å være sosial "kø kul", i å menge .... http://www.aftenposten.no/reise/Sto-du-i-denne-koen-pa-90-tallet-Na-er-det-trendy-igjen-7772b.html .... Så få bort den individuelle stoppeklokka og heller skru opp volumet. med "Trim for eldre", da dette kommer til å "DRG" vare, enn så lenge.... https://www.youtube.com/watch?v=3voi_6id1hs .....

 • solfrid mørch 27.01.2017 15.30.42

  Liv og helse er det helt basale i det menneskelige liv og da må vi se det helhetlige mennesket - og sette det` i sentrum for politiske vedtak og la fagfolk på helseforetak få mulighet til å utføre en god jobb som ivaretar alle på alle stadier av livet.

 • Knut S. 27.01.2017 14.57.51

  Ap bekrefter behovet for et nytt parti. Ingen helseminister har vist seg i stand til å styre utviklingen etter helseforetaksmodellen. Kampen om virkeligheten og politiske beslutninger av eier, fører til at ingen har oversikt og at det norske helsevesen bygges ned, til tross for løfter og ønsker fra politikerne. Derfor må systemet bort.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!