Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

– Viktig med studier fra virkeligheten

GSK mener Salford Lung Study har gitt ny kunnskap om kols-behandling fra virkelighetens verden.

Publisert: 2016-11-29 — 13.20 (Oppdatert: 2016-11-29 — 13.31)
FÆRRE FORVERRINGER: – En 8 prosent reduksjon tilsvarer 4000 forverrelser spart, sier Line Storesund Rondan, leder for GSKs avdeling for samfunnskontakt og helseøkonomi. Arkivfoto

Forrige uke gikk fastlege Sture André Rognstad ved Lillestrøm legesenter og lektor ved Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo, ut med kritikk av GSKs Salford Lung Study.

– Dette er en studie som ikke har noen stor klinisk relevans i allmennpraksis. En beskjeden effekt på forekomsten av eksaserbasjoner hos kols-pasienter med moderat til alvorlig kols er allerede godt dokumentert, sa Rognstad til Dagens Medisin på nett.

Uenig
Det er en kritikk som GSK ikke støtter:

– Til nå har vi ikke visst hva enkel dosering og bruk av en enkel inhalator betyr i praksis for effekten av Relvar: Vi får ikke svaret gjennom tradisjonelle kliniske studier, eksempelvis studien til Agusti og medarbeidere som Rognstad refererte til, for her bruker tilnærmet alle pasientene medisinene som de skal grunnet grundig opplæring og tett oppfølging. Derfor gjennomførte GSK Salford Lung Study, sier Line Storesund Rondan, leder for GSKs avdeling for samfunnskontakt og helseøkonomi.

Relevans
– Studien reflekterer virkeligheten, og Relvar ble sammenlignet med det legen ellers ville forskrevet ved kols, blant annet Seretide. Vi mener en forskjell på 8 prosent i kols-forverrelser mellom behandlingsgruppene er klinisk relevant: Har vi eksempelvis 50.000 moderate/alvorlige forverrelser i Norge hvert år, vil en 8 prosent reduksjon tilsvare 4000 forverrelser spart – dette betyr noe, både for den enkelte pasient og for samfunnet, sier Storesund Rondan.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!