Ebolaviruset Foto: Colourbox

Fikk mobiltelefon og 5 dollar for å delta i ebola-studie

Ghana har stanset en Ebolavaksine-studie etter å ha mottatt klager om at innbyggerne har blitt utnyttet som prøvekaniner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det skriver aljazeera.com
En talsperson for landets helseminister uttalte nylig at mange ghanesere har kontaktet ham og uttrykt misnøye med prosjektet.

Hvorfor skal et land som ikke er truet av Ebola risikere livet for sine innbygggere i et slikt eksperiment? National Democratic Congress

Vil stanse prosjektet
– Vi blir takknemlige dersom eksperimentet stanser helt for å forebygge bruk av uskyldige mennesker som prøvekaniner, uttalte han.
Ghana hadde sagt ja til å, sammmen med andre land, være vertskap for studier som skal teste sikkerheten på to eksperimentelle vaksiner mot viruset.
Fikk mobiltelefon
For å delta i Fase 1-studien, som er utviklet av den amerikanske farmasigiganten Johnson and Johnson og det danske selskapet Bavarian Nordic, fikk deltakerne en mobiltelefon og nær fem dollar hver.
Men helseminister Alex Segbefia har nå bestemt å stanse testingen i en periode, fram til han får sett nærmere på saken, uttaler hans talsperson Tony Goodman til Citi FM radio, skriver aljazeera.com
– Unødvendig
Ledere for National Democratic Congress i Volta-regionen i landet kaller studien et «unødvendig eksperiment».
– Vi har malaria, kolera og hiv/aids, blant annet. Vi trenger vaksiner for disse sykdommene. Hvorfor skal et land som ikke er truet av ebola risikere livet for sine innbygggere i et slikt eksperiment?
Det er i dag ingen godkjent behandling eller vaksine for ebola.

Powered by Labrador CMS