Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Vil ha direktørene tilbake på sykehusene

– Nå er det mange steder en krig i sykehuset for at folk skal få sikret egne ressurser, sier tillitsvalgt ved Oslo Universitetssykehus (OUS).

Publisert: 2013-06-27 — 10.00 (Oppdatert: 2015-05-09 — 09.48)
Denne artikkelen er over seks år gammel.

En kartlegging Olso Universitetssykehus har gjort avdekker at ti prosent av de 1100 undersøkte enhetene var uten formell leder.

- Opplever seg som leilendinger
Vara-foretakstillitsvalgt Christian Grimsgaard og øvrige tillitsvalgte sto i fjor bak en kartlegging av stedlig ledelse ved sykehuset, der det kom frem at det kun var leder til stede i 18 av 59 avdelinger.

Den gangen ble kartleggingen gjort på avdelingsnivå, mens sykehusledelsens egen kartlegging er gjort på såkalt nivå 4 og 5 – altså i seksjonene. 

I den siste medarbeiderundersøkelsen blant overleger på OUS kommer det frem at  nær 75 prosent av legene som svarte, sa at de er helt uenige eller ganske uenige i at OUS- omstillingen har bidratt til klarere ledelseslinjer ved sykehuset.

Videre svarer nær 34,8 prosent av de ansatte at de ikke har stedlig avdelingsledelse ved sitt hovedarbeidssted.

 – Dette har med den tverrgående ledelsesmodellen å gjøre. Avdelinger kan ha aktivitet ved inntil seks ulike steder, og i realiteten har mange enheter ingen tilstedeværende avdelingsledelse. I en slik tverrgående avdeling opplever enkelte seg som leilendinger og en reservedellsentral for hovedsetet, sier Grimsgaard, som karakteriserer dynamikken i organisasjonen som veldig dårlig.


Kronglete
 – Lederlinjen er kronglete og ingen har ansvar for samlet ressursinnsats på de store driftsenhetene de tidligere sykehusene utgjør, sier han.

– Det er ikke noe galt i kartlegge slik sykehusledelsen nå har gjort, på seksjonsnivå, men nivå-5 lederne  har liten reell innflytelse, sier han. I medarbeiderundersøkelsen fremkommer svarer 7 av 10 leger at omorganiseringen har vanskeliggjort forholdene for ledere på lavere nivå.

Direktører på alle sykehusene
Grimsgaard mener alle sykehusene i OUS nå må få sin stedlige ledelse igjen:

–  Det som trengs er en kortere linje opp til dem som sitter med koordineringsansvaret og da må vi ha direktørnivåer på alle sykehusene.

–  Nå er det mange steder en krig i sykehuset for at folk skal få sikret egne ressurser. Med den lederlinjen vi har greier vi ikke å løse dette, nå kjemper alle for sitt. Det må være folk på plass som koordinerer på sykehusnivå, mener Grimsgaard.

44 adresser
–  Vi kan ikke ha det slik det er nå, der én direktør sitter og skal koordinere 23 000 ansatte i et sykehus som befinner seg på 44 adresser.

Grimsgaard mener det kun er én måte å få en vesentlig endring i sykehuset på og det er bedre koordinering. Han tar til orde for flere ledere, som har ansvar for driften hvert sitt sted.

 – Den eneste måten vi kan få til en vesentlig endring av drift og bedret resultat i sykehuset er ved å reorganisere, sier han.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!