Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Går globalt med norsk kreftmedisin

Det norske selskapet Algeta og det amerikanske Bayer Pharma AG skal samarbeide om å markedsføre og selge en ny kreftmedisin – dersom den blir godkjent.

Publisert: 2012-04-12 — 11.21 (Oppdatert: 2015-05-21 — 13.47)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

Styret i det norske biotekselskapet Algeta har nå besluttet å iverksette avtalen om felles markedsføring for den norskutviklede kreftmedisinen Alpharadin sammen med farmasigiganten Bayer Pharma AG i USA. 

Legemiddelet er beregnet på behandling av kreftpasienter med spredning til skjelettet, i første omgang ved prostatakreft.

– Dette er en viktig milepæl for Algeta, men også for norsk og europeisk legemiddelindustri. Etter mange års tålmodig arbeid er tiden nå moden for å gå inn i det amerikanske markedet. Dette er en ny og veldig spennende fase av selskapets utvikling, sier Øystein Soug, CFO i Algeta, til Dagens Medisin.

Søker markedsføringstillatelse
Den nye målrettede kreftmedisinen er ennå ikke godkjent av amerikanske eller europeiske legemiddelmyndigheter, men i en pressemelding i dag, 12. april, opplyser Algeta at søknad om dette ikke er langt unna.

Den amerikanske legemiddelmyndigheten Food and Drug Administration (FDA) har allerede innvilget såkalt “Fast Track Designation” for legemiddelets hovedindikasjon, og søknad om markedsføringstillatelse vil trolig være klar i løpet av sommeren, både i USA og Europa.

Vil dele overskuddet
Avtalen mellom de to selskapene innebærer en overskuddsdeling i den amerikanske satsingen på 50/50 mellom Algeta og Bayer.

– Beslutningen markerer en ny og veldig spennende fase for selskapet ettersom USA er det viktigste enkeltmarkedet for Algeta som selskap og Alpharadin som medikament, fremholder selskapet i pressemeldingen.

Som et ledd i satsingen har selskapet rekruttert erfarne personer fra farmasiindustrien til sin amerikanske virksomhet. Algetas amerikanske virksomhet vil ha base i Cambridge, Massachusetts, men selskapets hovedkontor vil fortsatt være i Norge.

Sammen om det amerikanske markedet
Det var i september 2009 at Bayer og Algeta signerte en avtale for utvikling og kommersialisering av Alpharadin.

Her går det frem at Bayer vil utvikle, søke om legemiddelgodkjenninger og kommersialisere Alpharadin globalt. Algeta beholdt en opsjon på opptil 50/50 felles markedsføring og profittdeling i USA. Det er denne delen av avtalen som nå skal utøves i sin helhet.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!