– På høy tid å diskutere grensen for offentlig velferd

– Det er nødvendig å diskutere hvordan færre ansatte skal kunne levere flere og bedre helsetjenester til stadig flere brukere, uttalte avdelingsdirektør Åse Laila Snåre i KS under Arendalsuka.

Publisert Sist oppdatert

ARENDAL (Dagens Medisin): I Helsedebatten under Arendalsuka, i regi av Dagens Medisin, løftet Åse Laila Snåre og professor Gunnar Bovim opp nødvendigheten av å diskutere prioriteringer for fremtidens helsetjeneste.

– Vi vet at ressursene er begrensede. Både de økonomiske rammene, og ikke minst tilgangen på personell, vil være begrensede i fremtiden. Det gjør at vi må prioritere. Dette er en veldig vanskelig diskusjon. Det er vanskelig å være tydelig og det er vanskelig å si «dette kan vi prioritere ned», sa Snåre til Dagens Medisin etter endt debatt.

Hele debatten og diskusjonen om prioriteringer kan du se i videoen øverst.

– Hvordan føler du det ble tatt imot da du løftet det på debatten?

– Jeg tror politikerne vet dette veldig godt, og at dette er noe som erkjennes i det politiske miljøet, men noen må løfte debatten. Den kommer ikke derfra.

Når det gjelder helsepersonell i primærhelsetjenesten sier Snåre at kommunene opplever at mye personell forsvinner til sykehusene.

– Dette er personell som vi kunne ha hatt bruk for i kommunene, og som kunne ha bidratt til å redusere pågangen av pasienter til sykehusene.

Aktuelt: Luftambulanse: – Vi skal sikre kontinuiteten til fagfolkene

Powered by Labrador CMS