I FORHANDLINGER: SV har sittet i budsjettforhandlinger med Ap og Sp denne uken. De krever blant annet mer penger til sykehusene.
I FORHANDLINGER: SV har sittet i budsjettforhandlinger med Ap og Sp denne uken. De krever blant annet mer penger til sykehusene.

SV vil ha mer penger til sykehusene: – Det offentlige helsevesenet er i krise

SV har gått inn i budsjettforhandlingene med krav om blant annet mer penger til sykehusene. Helsepolitisk talsperson Marian Hussein sier bedre økonomi for sykehusene er en sak de vil løfte.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag overleverte SV sin kravliste til Ap og Sp før første forhandlingsmøte om revidert nasjonalbudsjett. På listen står blant annet krav om en økning i barnetrygd, mer penger til sosialhjelp og mer til sykehusene. 

– Det er viktig for SV at vi bruker vår rolle til å styrke det offentlige helsevesenet som er i krise. Dette året har vi vært preget av alvorlige situasjoner fra hele landet. Solberg-regjeringen etterlot seg et helsevesen i krise, sier SVs helsepolitiske talsperson Marian Hussein til Dagens Medisin. 

Hussein vil ikke gå nærmere inn på kravene, eller beløpet partiet krever til sykehusene. Hun viser til at forhandlingene er pågående, men uttaler i en generell kommentar at penger til sykehusene er en viktig sak for partiet. 

 – Selv om det har kommet noe til sykehusene i revidert budsjett, er det å sikre en bedre økonomi for sykehusene blant sakene som vi vil løfte, sier hun. 

Vil ikke øke oljepengebruken

Partiene har møttes flere ganger til forhandlinger denne uken, og torsdag meldte Kari Elisabeth Kaski at det hadde vært gode og konstruktive samtaler om revidert nasjonalbudsjett. 

Kaski ønsket ikke å gå nærmere inn på hva partiene har diskutert, men meldte om god fremdrift i samtalene med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– Vi har ganske gode og konstruktive samtaler der vi nå må jobbe oss gjennom alle temaene, sa hun.

SV har gjort det klart at de ikke ønsket å øke pengebruken, til tross for at de kommer med dyre forslag. 

– Vi foreslår et opplegg der vi ikke kommer til å øke oljepengebruken. Vi har et forslag til inndekning i vårt forslag, så det kommer også til å bli en del av diskusjonen med regjeringspartiene, sier Kaski.

Finanskomiteen på Stortinget har frist til 9. juni med å levere sin innstilling, før budsjettet skal vedtas i Stortinget 16. juni.

Powered by Labrador CMS