LANG ERFARING: Torgersen (68) er i dag rådgiver. Han er tidligere partner og direktør i Deloitte. Han har lang erfaring med å lede ulike oppdrag for alle de regionale helseforetakene, de fleste helseforetakene i landet, direktorat og departement.

Ny styreleder i Sjukehusapoteka Vest

Trude Risnes går av som styreleder i Sjukehusapoteka Vest på grunn av stor arbeidsmengde.

Publisert Sist oppdatert

Helge Torgersen er ny styreleder i Sjukehusapoteka Vest HF etter foretaksmøte med Helse Vest RHF 27. mars 2023. H

Torgersen tar over etter Trude Marit Risnes, som har vært styreleder i Sjukehusapoteka Vest HF siden 2017, og nå ønsker å gå av.

- Det er ikke med lett hjerte jeg går av, men arbeidsmengden jeg har hatt som styreleder de siste ukene lar seg ikke kombinere med andre forpliktelser jeg har, blant annet hos hovedarbeidsgiveren min, seier Risnes.

I februar ble det kjent at lederen for Sjukehusapoteket i Bergen (SiB) Pål Espen Johannessen hadde varslet om kritikkverdige forhold internt i eget foretak.

Som følge av varselet gjennomførte Statens legemiddelverk tilsyn ved apoteket og avdekket ett kritisk avvik, i tillegg til syv store avvik og ytterligere fire avvik.

Anestesilege og bedriftsøkonom

Torgersen (68) er utdannet anestesilege og bedriftsøkonom.

Han hatt klinisk praksis som overlege ved svenske og norske sykehus og har vært administrerende direktør ved Lovisenberg Diakonale Sjukehus, i tillegg til å ha styreerfaring, blant annet som styreleder i Lovisenberg Sykehusapotek.

Han har bakgrunn fra Deloitte der han hatt et spesielt ansvar for helse og offentlig sektor og har lang erfaring med å lede ulike oppdrag for alle de regionale helseforetakene, de fleste helseforetakene i landet, direktorat og departement. Torgersen er utdannet anestesilege og bedriftsøkonom.

Powered by Labrador CMS