LEVERER TIL ANDRE APOTEK: Sykehusapoteket ved Haukeland universitetssjukehus leverer medisiner både til eget sykehus og er en viktig leverandør av medisiner til andre sykehus i landet. Foto: Colourbox
LEVERER TIL ANDRE APOTEK: Sykehusapoteket ved Haukeland universitetssjukehus leverer medisiner både til eget sykehus og er en viktig leverandør av medisiner til andre sykehus i landet. Foto: Colourbox

Apoteksjef står i fare for å få sparken. Har varslet om interne forhold

Sjefen for Sjukehusapoteket i Bergen har meldt om interne forhold som han hevder at i ytterste konsekvens kan sette menneskeliv i fare.

Publisert Sist oppdatert

Sjukehusapoteka vest har, ifølge Bergens Tidende, varslet at de vurderer å si opp apoteksjef Pål Espen Johannessen ved Sjukehusapoteket i Bergen (SiB).

Tirsdag var Statens legemiddelverk på tilsyn ved Haukeland universitetssjukehus, ifølge Bergens Tidende og NRK.

Bakgrunnen var et varsel fra apoteksjef Pål Espen Johannessen ved sykehuset som ble sendt inn i forrige uke. Her skriver Johannsessen at produksjon av sterile legemidler er forhindret fordi et vannanlegg som trengs til steriliseringen, har vært ute av drift i mesteparten av 2022 og så langt i 2023.

«SiB leverer viktige sterile legemidler på nasjonalt nivå, som øvrige sykehusapotek i landet ikke har maskinpark til å levere. Man setter dermed her i ytterste konsekvens liv og helse i fare», skriver apoteksjefen i varselet, ifølge BT.

Saken om situasjonen ble behandlet på et ekstraordinært styremøte i Sjukehusapoteka Vest onsdag kveld. Her kan du lese hva blant andre styreleder og administrerende direktør har å si om saken.

Fredag ble det klart at konsulentselskapet Deloitte er hyret inn for å foreta undersøkelser i saken.

Har meldt bekymring internt

– Grunnen til at jeg varslet, var at jeg over lang tid i 2022 har meldt bekymring internt i eget foretak. Det opplever ikke jeg at har blitt tatt på tilstrekkelig alvor, sa Johannessen til NRK tirsdag kveld i forbindelse med et møte ved sykehuset om saken.

Sjukehusapoteket i Bergen er underlagt Sjukehusapoteka vest. Administrerende direktør Jon Bolstad avviste overfor BT tirsdag ettermiddag at han hadde mottatt et varsel og sa at det var meldt om en bekymring han ikke selv hadde sett.

Tirsdag kveld sa han til NRK at saken tas på «veldig alvor».

– Jeg synes det arbeidet som så langt har blitt gjort, er veldig grundig og har forståelse for at det tar litt tid. Med kunnskapen fra tilsynet og de tiltakene vi har gjort, så er vår vurdering at det ikke er fare for liv og helse, sa han til NRK etter møtet.

Kaller inn til ekstraordinært styremøte

Ifølge BT onsdag har det over tid pågått møter om oppsigelse av apoteksjefen, men et planlagt møte om dette onsdag ble avlyst.

Johannessen har fått støtte i et opprop undertegnet av rundt 50 ansatte.

Ifølge avisen sto det i innkallelsen til onsdagens møte, skrevet av administrerende direktør Jon Bolstad i Sjukehusapoteka vest, blant annet at Johannessen har motarbeidet instrukser fra arbeidsgiver.

Ledelsen i Sjukehusapoteka vest har ikke ønsket å kommentere varselet om oppsigelse overfor avisen, og viser til at det er en personalsak.

Styrelederen i Sjukehusapoteka vest oppgir i saken at det er kalt inn til et ekstraordinært styremøte i onsdag kveld «der denne saken er på agendaen».

Powered by Labrador CMS