EKKELT: – Rett og slett veldig ekkelt. Jeg tror ingen ville likt om de var på apoteket, og masse folk sto og kikket dem over skulderen, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet Foto: Colourbox

Nettapotek har delt intime opplysninger om kunder med Facebook

Nettapoteket Farmasiet har delt informasjon om hvilke produkter kunder ser på eller legger i handlekurven med nettstedet Facebook, viser en analyse fra NRK.

Publisert

Når en bruker titter på et produkt, for eksempel en klamydiatest, så sendes informasjon som pris og produktnavn til Facebook, ifølge kanalen.

Trykker man «Tillatt alle cookies» i samtykkeboksen som dukker opp på Farmasiets nettside, har nettapoteket mulighet til å sende slik data til selskaper som Facebook.

– Rett og slett veldig ekkelt. Jeg tror ingen ville likt om de var på apoteket, og masse folk sto og kikket dem over skulderen, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet.

Han mener Farmasiet i praksis deler sensitiv helseinformasjon og påpeker at det er umulig å vite hvordan denne informasjonen kan brukes mot deg senere.

Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Farmasiet sier at selskapet har loven på sin side, fordi de ikke har delt informasjon om reseptbelagte produkter med Facebook eller andre tredjeparter.

Samme dag som NRK tok kontakt, fjernet Farmasiet sporingsteknologi fra de sosiale mediene Facebook, Pinterest, Tiktok og Snapchat.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS