Nettapotek går til søksmål mot staten

Farmasiet saksøker staten etter å ha fått pålegg om å endre praksis fra Statens legemiddelverk.

Publisert Sist oppdatert

Nettapoteket Farmasiet har over tid sendt ut reseptfrie legemidler som for eksempel fluortabletter til kundene sine med posten. I 2021 fikk apoteket pålegg om å endre praksis fra Statens legemiddelverk.

Legemiddelverket mener at loven brytes ved levering av legemidler til en ulåst postkasse, fordi kunden ikke viser frem legitimasjon eller at Farmasiet på en annen sikker måte kan sikre rett mottaker.

Firmaet klaget på vedtaket, men fikk ikke medhold.

I en pressemelding sendt ut fredag ettermiddag opplyser firmaet at det nå legger om praksisen, men samtidig også stevner Apotekklagenemnda for feil lovtolkning.

– Vi har levert reseptfrie legemidler i ulåste postkasser i mange år. Vi har alltid ment at det er innenfor loven. Nå pauser vi tilbudet. Det får negative konsekvenser for Farmasiet, men mest synd er det for alle forbrukerne vi vet setter pris på dette tilbudet, og spesielt de som bor i distriktene, uttaler administrerende direktør Elisabeth Haug.

Legemiddelinspektør Siv Elisabeth Haugen i Statens legemiddelverk bekrefter overfor TV2 at det ble utført tilsyn hos nettapoteket i 2021 og at det i etterkant ble gitt pålegg om retting og varslet tvangsmulkt.

Nasjonalt klageorgan for helsesaker opplyser til tvkanalen at de ikke kommenterer saker som skal behandles i retten.

Powered by Labrador CMS