FLERE ANSATTE PERMITTERT: – Per 6.april er det totalt 26 av 406 apotek som har gjennomført permitteringer i Apotek 1-kjeden, og totalt 56,4 årsverk har fått varsel om permittering eller er permittert, opplyser Gunn Grasbakken, HR-direktør i Apotek 1 Gruppen, i en e-post til Dagens Medisin. Arkivfoto: Per Corneliussen

Foto:

26 apotek i samme kjede permitterer ansatte

Apotek 1 har permittert eller varslet permittering av over 50 årsverk. Hverken Boots eller Vitusapotek har konkrete planer om permittering av sine ansatte.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Helt siden regjeringens svært inngripende tiltak for å redusere risikoen for Covid-19-smitte ble annonsert 12. mars, har apotekene stått på listen over samfunnskritiske posisjoner som må holde hjulene i gang under koronakrisen. Apotekene har siden da hatt det travelt med å håndtere kundene samtidig som de selv jobber med å redusere smittefaren.

Permitteringer ved 26 apotek
Allikevel har Norges største apotekkjede, Apotek 1, allerede begynt å permittere ansatte. Det var Farmatid som 1. april omtalte de første permitteringene i kjeden.

– Per 6.april er det totalt 26 av 406 apotek som har gjennomført permitteringer i Apotek 1-kjeden, og totalt 56,4 årsverk har fått varsel om permittering eller er permittert, opplyser Gunn Grasbakken, HR-direktør i Apotek 1 Gruppen, i en e-post til Dagens Medisin.

Les også: Farmaceutene: – Vi er skuffet over Apotek 1

Grasbakken mener det er vanskelig å generalisere og si hvilken type apotek som rammes.

– Vi ser at apotek som ligger i kjøpesenter rammes spesielt hardt på grunn av reduksjon av kunder og bortfall av arbeidsoppgaver. Mange senter har også reduserte åpningstider som igjen bidrar til enda færre kunder. Men vi ser også at apotek som ikke ligger i senter er påvirket noen steder.

Prøver å finne andre arbeidsoppgaver
– Hvilke tiltak gjør dere for å unngå permitteringer? Har kutt i bonus og lønn for ledelsen vært oppe til diskusjon?

– Vi gjør alt vi kan for å unngå permitteringer. Vi prøver alltid å finne andre arbeidsoppgaver i bedriften før vi eventuelt permitterer. Andre tiltak for å redusere kostnader vurderes fortløpende. Vi kan kun snakke for oss selv, og kan ikke spekulere i hvilke vurderinger andre apotekkjeder gjør. Vi kan bare vurdere vår situasjon og handle deretter, skriver Grasbakken.

– Ingen konkrete planer om permitteringer
Foreløpig er det kun Apotek 1 som har permittert ansatte. Hverken Boots eller Vitusapotek har gått til dette skrittet.

– Vi har ingen endret status siden vi sist uttalte om oss dette. Vi har foreløpig ikke gitt noen permitteringsvarsler, og vi har heller ingen konkrete planer om å gjøre det, sier Anne Margrethe Aldin Thune, kommunikasjonssjef i Boots Norge.

– Hvordan har den pågående koronasituasjonen påvirket kundegrunnlaget deres?

– Vi ser at det er roligere nå enn de første ukene etter at koronaepidemien var et faktum. Vi kommer til å gjøre videre vurderinger over påske, men det er som sagt ingen konkrete planer om permitteringer i Boots.

Powered by Labrador CMS