INSPIRASJON: Foran f.v.: Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt, leder for NSDM Anette Fosse, NFA-leder Marte Kvittum Tangen, divisjonsdirektør Helene Brandstorp i Helsedirektoratet. Bak fra venstre: Hans-Christian Myklestul i Allmennlegeforeningen samt UiB-professorene Øystein Hetlevik og Steinar Hundskår.

Ser til Skottland for å finne løsninger for fastlegeordningen

Norske helsemyndigheter er i Skottland for å finne inspirasjon til tiltak som kan redde fastlegeordningen. – Skottene hadde en stor fastlegekrise for rundt ti år siden, og har tatt noen grep, sier statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap).

Publisert Sist oppdatert

– Det som er slående er at skottene har mye av de samme utfordringene som vi har i Norge. De har nesten like mange innbygger, en aldrende befolkning og en økende arbeidsmengde for fastlegene, sier statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) på telefonen fra Aberdeen onsdag ettermiddag. 

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS