- Jeg beklager at en slik formulering ble brukt, skriver Kristin Weidemann Wieland, direktør for forskning, innovasjon og digitalisering i KS.  Foto:
- Jeg beklager at en slik formulering ble brukt, skriver Kristin Weidemann Wieland, direktør for forskning, innovasjon og digitalisering i KS. Foto:

KS beklager uttalelse mot kommuneoverlege

Etter at kommuneoverlege Susanne Monica Prøsch kristiserte Akson-prosjektet, fikk hun beskjed av KS-direktør Kristin Weideman Wieland om at hennes «virkelighetsoppfatning ikke stemmer».

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.


Susanne Monica Prøsch, spesialist i allmennmedisin og kommuneoverlege i Sandefjord - og deltager i Aksons legegruppe - kritiserte i et debattinnlegg Akson-prosjektet, og skrev blant annet at hun mener Akson-prosjektet «kaster blår i øynene på håpefulle helseledere og rådmenn».

Les mer: Anspent om Akson

Akson er den felles journal- og samhandlingsløsningen som Direktoratet for e-helse nå jobber med. Prosjektet og direktoratet har fått mye kritikk for hvordan de jobber med dette.

Prøsch skrev blant annet at kommunens helsepersonell ikke ønsker seg tilgang til de andre faggruppenes journal fordi det blir helt umulig å ta ansvar for et nærmest ubegrenset informasjonstilgang.

Dette ble besvart av Kristin Weidemann Wieland, direktør for forskning, innovasjon og digitalisering i KS, på denne måten:

«KS og helsepersonell i kommunene vet at Prøsch sin beskrivelse av virkeligheten ikke stemmer».

Nå beklager Wieland. I et innlegg publisert tirsdag skriver hun:

– Susanne Monica Prøsch, leder av Norsk forening for allmenmedisins EPJ-utvalg, sparker godt i fra seg. Det rettferdiggjør ikke min tidligere uttalelse om at hennes virkelighetsbilde ikke stemmer.

Og videre:

– Respekten for andres virkelighetsoppfatning er grunnleggende i all dialog, og jeg beklager at en slik formulering ble brukt, skriver Wieland i dette innlegget.

Les også: Prøsch: – Jeg har aldri hatt innboksen så full av heiarop

Powered by Labrador CMS