KOMMER TILBAKE: Etter å ha tatt turen innom Helse- og omsorgsdepartementet og Folkehelseinstituttet skal nå Christine Bergland tilbake til Direktoratet for e-helse. Her har hun fått fast jobb. Foto: Vidar Sandnes

KOMMER TILBAKE: Etter å ha tatt turen innom Helse- og omsorgsdepartementet og Folkehelseinstituttet skal nå Christine Bergland tilbake til Direktoratet for e-helse. Her har hun fått fast jobb.

Foto: Vidar Sandnes

Har fått jobb i Direktoratet for e-helse igjen

Tidligere e-helsedirektør Christine Bergland har fått ny jobb i Direktoratet for e-helse.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Dette skriver Aftenposten (krever innlogging). Christine Bergland sa opp jobben som direktør for Direktoratet for e-helse i november.
I flere måneder hadde direktoratet fått omfattende kritikk for måten de jobbet på, særlig når det kommer til journalprosjektet Akson. De fikk også sterk kritikk for konsulentbruken.

Bergland uttalte at dette hadde vært krevende.

I november ble det kunngjort at hun var ansatt i et halvt år engasjement i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD)  «for å styrke departementets arbeid med informasjonssikkerhet i digitale løsninger».

I desember opplyste imidlertid Folkehelseinstituttet (FHI), at Bergland skulle jobbe Koronavaksinasjonsprogrammet det neste halvåret, som spesialrådgiver.

Men nå Bergland får fast jobb som programdirektør i Direktoratet for e-helse, skriver Aftenposten.
Hun blir ikke en del av direktoratets ledergruppe. Fungerende direktør Karl Vestli sier til Aftenposten:

– Programdirektøren skal lede spesifikke satsinger og bidra i strategisk utvikling av direktoratets portefølje- og programstyring.

Bergland fortsetter i FHI inntil videre. Etter planen skal hun tilbake til Direktoratet for e-helse 1. august, skriver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS