Christine Bergland har sagt opp, og slutter som direktør i Direktoratet for e-helse.

Foto: Vidar Sandnes

E-helsedirektøren slutter: – Kritikken har vært krevende

Christine Bergland har sagt opp, og slutter som direktør i Direktoratet for e-helse.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

 Tiden er moden for å overlate ledelsen av direktoratet til en annen, sier hun i en pressemelding fredag. 

I den heter det at "Bergland har stått i spissen for digitaliseringen av Helse-Norge i snart 11 år".

Hun har ledet direktoratet siden opprettelsen i 2016. I årene 2010 til 2016 var hun divisjonsdirektør i e-helsedivisjonen i Helsedirektoratet. En periode var hun også assisterende helsedirektør.

– Jeg er privilegert som i en årrekke har fått jobbe sammen med dyktige kollegaer i Helsedirektoratet, senere Direktoratet for e-helse og Norsk Helsenett for å realisere målet om en helhetlig og koordinert helse- og omsorgstjeneste. Det haster å digitalisere Helse-Norge, og jeg har derfor lagt stor vekt på å oppnå resultater, uttaler Bergland.

–  Jeg har fått lede e-helsearbeidet i Norge i en oppbyggings- og vekstfase, og det har vært veldig spennende. Arbeidet går nå over i en annen fase, og jeg opplever derfor at tiden er inne for å overlate ledelsen av direktoratet til en annen profil, sier Bergland.

Direktoratet har det siste året måtte tåle både faglig debatt om Akson og sterk kritikk for konsulentbruken, heter det videre.
Bergland sier dette har vært krevende.

–  I direktoratet er det om lag 170 kompetente ansatte, som hver dag står på for et enklere Helse-Norge. Bildet som har blitt skapt i media av et konsulentstyrt direktorat stemmer ikke, og er svært urettferdig overfor disse dyktige medarbeiderne. Kanskje kan det at jeg slutter gi mer arbeidsro fremover, sier Bergland.

Bergland går over i en stilling i Helse- og omsorgsdepartementet og strategidirektør Karl Vestli vil fungere som direktør i Direktoratet for e-helse inntil ny direktør er ansatt.

Powered by Labrador CMS