PENGER OG TID: Ordførerne i seks byer ber Stortinget om penger og tid til å jobbe videre med milliardprosjektet Akson.

Foto:

Ber Stortinget om å prioritere journalsystem

Ordførere i seks byer ber Stortinget om å prioritere midler til det omstridte journalprosjektet Akson.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Ordførerne i Bærum, Kristiansand, Stavanger, Drammen, Trondheim og Tromsø har sendt en felles uttalelse til Stortinget. Her ber de om at Stortinget bidrar til at arbeidet med Akson kan fortsette, og skriver:

–  Storbykommunene ønsker å samarbeide med andre kommuner, med KS og med nasjonale myndigheter og næringslivet for å lykkes med et digitalt løft.  Storbyene er i tillegg enige om det i arbeidet med Akson trengs flere svar, og mener derfor Stortinget må bidra slik at gjenstående arbeid kan fortsette.

Akson er journalløsningen som skal være felles for kommunene i Norge, og løsningen som Direktpratet for e-helse foreslår, er omstridt.

Dagens Medisins artikler om Akson og Én innbygger, én journal er samlet her

KS og kommuner fra Storbynettverket har støttet hovedinnretningen i forprosjektet for Akson, helhetlig samhandling og felles kommunal journal.

–  Spørsmålene det må jobbes videre er blant annet sammenhengen mellom journal og samhandlingsløsninger, robust og helhetlig styring og organisering, samt en stegvis og fleksibel innretning til arbeidet, skriver de.

–  Arbeidet er alt i gang og er et samarbeidsprosjekt mellom foregangskommuner, KS og nasjonale myndigheter og må videreføres. Dette krever midler og tid til å foreta riktige vurderinger, skriver de i uttalelsen, som KS har lagt ut på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS