SIER NEI: – Vi kommer ikke til å inngå en avtale. Uansett hvor mange millioner den kan være verdt, sier administrerende direktør Baber Qazi i Unilabs. Illustrasjonsfoto: Getty Images Foto:

SIER NEI: – Vi kommer ikke til å inngå en avtale. Uansett hvor mange millioner den kan være verdt, sier administrerende direktør Baber Qazi i Unilabs. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Foto:

Fortsatt ingen som vil ta røntgenbilder av asylsøkere

Utlendingsdirektoratet ønsker å ta røntgenbilder av asylsøkeres hender for å fastslå alderen deres. Det vil imidlertid ingen røntgenleverandører være med på.

Publisert

– Vi kommer ikke til å inngå en avtale. Uansett hvor mange millioner den kan være verdt, sier administrerende direktør Baber Qazi i Unilabs til NRK.

Han sier slike bilder kan føre til feilslutninger som vil få store konsekvenser. I 2018 sa Unilabs opp den daværende avtalen med Utlendingsdirektoratet (UDI). Siden da har ikke asylsøkeres hender blitt satt under et røntgenapparat. I stedet er mer enn 380 personer vurdert med en metode som strider mot nasjonale anbefalinger.

I tillegg til Unilabs har heller ikke Sykehuset Østfold eller Evidia ønsket å gi et tilbud til staten. Legeforeningen har frarådet sine medlemmer å delta i undersøkelsen siden 2010.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS