FORNØYDE: Administrerende direktør Jon Bolstad i Helse Førde (t.v.) takket ja til prosjektleder Rolf Jerving i Lærdal Næringsutvikling sitt initiativ om en innsamlingsaksjon til MR-maskin ved Lærdal sjukehus. Foto:

Dugnad sørget for penger til MR-maskin i Lærdal

Lokalbefolkningen, kommuner og næringsliv har samlet inn over 10 millioner til innkjøp av en MR-maskin på Lærdal sjukehus.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I Helse Førde er det i dag MR-maskin på Førde sentralsjukehus og ved Nordfjord sjukehus. Nå er det samlet inn pengegaver på over 10 millioner, som gjør det mulig for Helse Førde RHF å investere i en MR-maskin også ved Lærdal sjukehus.

En ny MR vil bety kortere ventetider og kortere reisetid for pasienter i helseregionen.

Imponert
MR-prosjektet ved Lærdal sjukehus ble startet av omstillingsstyret i Lærdal, med Lærdal Næringsutvikling (LNU) som ansvarlig for den praktiske gjennomføringa av innsamlingsaksjonen.

Administrerende direktør Jon Bolstad i Helse Førde mener engasjementet fra kommuner, lokalt næringsliv og privatpersoner har vært imponerende.

Han viser til at gaven kom i rett tid, ut fra behovet for å redusere ventetidene og ønsket om å utvikle Lærdal sjukehus ytterligere.

– Vi ville nok ikke fått realisert en MR-maskin så raskt hvis vi skulle tatt det over egne budsjetter, sier Jon Bolstad til Dagens Medisin.

Prioritering
Bolstad påpeker at det ikke er gratis å motta en gave.

– Vi må bygge opp, bemanne og drifte. Dette blir et slags spleiselag mellom sykehuset, lokalbefolkningen og næringslivet, noe jeg har veldig sansen for.

– Burde dere ideelt ha fått alle midlene fra det offentlige?

– En krone er en krone. Dette handler ikke om hele tiden få ekstra penger. Som resten av samfunnet, må vi prioritere mellom blant annet vedlikehold, nybygg og investering. Vi kan alltid ønske oss noe mer, men å si at i mangler penger, blir feil utgangspunkt, svarer Bolstad.

Han understreker at enhver investering av nytt utstyr må være basert på behovet hos befolkningen.

– Vi bruker de pengene vi har fått så gått vi klarer, og får vi mer, skal vi klare å bruke dem også, sier Bolstad med et smil.

Mest fra kommunene
De drøyt 10 millioner kronene i gave til anskaffelse av MR-maskin fordeler seg slik:

Fra kommunene: 6.450.000 kroner
Fra lag og organisasjoner: 1.350.000 kroner
Fra banker: 400.000 kroner
Fra ulike virksomheter: 1.023.000 kroner
Fra privatpersoner: 831.000 kroner

Rolf Jerving i Lærdal Næringsutvikling har ledet innsamlingsprosjektet.

– Den responsen vi har fått rundt innsamlingen er helt overveldende, uttaler Jerving på Helse Førde sin hjemmeside.

Målet er å være i gang med MR-tilbudet ved Lærdal sjukehus mot slutten av 2017.

Powered by Labrador CMS