NYTT TILBUD: Avdelingleder (t.v.) Kristin Staib, pediatrisk sykepleier Tina Winterstad, lege Irene Boon Pedersen, klinisk ernæringsfysiolog  Mathilde Skogseide og overlege Maya Bass er med på oppstarten av den nye seksjonen ved Bærum sykehus.

Foto:

Starter nytt behandlingstilbud mot overvekt og fedme

Bærum sykehus starter opp en ny seksjon for forebyggende medisin.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Over hundre personer står allerede på venteliste for å ta i bruk tilbudet ved den nye seksjonen for forebyggende medisin ved Bærum sykehus. Seksjonen er under etablering og skal være i drift i løpet av våren.

Målet med seksjonen er å gi behandling til pasienter og bistå kommuner med kompetanse innen behandling av overvekt og fedme.

– Vi skal bidra til å etablere varige livsstilsendringer og forhåpentligvis bedre helse og livskvalitet hos pasientene som blir henvist videre til oss, sier avdelingsleder Kristin Staib i en pressemelding.

Planlegger kursvirksomhet

Det jobbes nå i samarbeid med fastleger om å utarbeide kriterier for hvilke pasienter som kan henvises til behandling i spesialisthelsetjenesten.

– Vår fremste oppgave, i første omgang, er behandling og oppfølging av henviste pasienter. På sikt vil vi bistå med kursvirksomhet i samarbeid med primærhelsetjenesten. Vi planlegger også etablering av et forskningsregister som skal bidra til ytterligere kunnskap om overvektsproblematikken, uttaler overlege Maya Bass.

Powered by Labrador CMS