FLÅTTBITT: Nyere forskning viser at en sukkerart som overføres fra flått til mennesker via bitt, også finnes i rødt kjøtt. Dette kan føre til kjøttallergi.

Sjelden kjøttallergi knyttes til flåttbitt

Flåttbitt kan gi en alvorlig allergisk reaksjon hvis man spiser rødt kjøtt etterpå.

Publisert Sist oppdatert

Alfa-gal-allergi skyldes en sukkerart fra flått som blir overført til mennesker ved bitt, skriver NRK.

Nyere forskning på allergien viser at sukkerarten som overføres i bittet fra flåtten, finnes i rødt kjøtt.

Sykdommen er svært sjelden i Norge. Flåttsenteret ved Sørlandet sykehus får maks fem henvendelser i året, men det blir påpekt at sykdommen trolig er underdiagnostisert, skriver TV 2.

Ifølge nyhetsbyrået AP har flere enn 100.000 personer i USA blitt allergisk mot kjøtt siden 2010 på grunn av flåttbitt.

Svenske forskere tror forekomsten vil øke i framtiden fordi flått er et økende problem.

Powered by Labrador CMS