REDEGJORDE: Innrømmelsen kom i forbindelse med at regjeringen la fram sin redegjørelse for håndteringen av koronapandemien i Stortinget torsdag.

Regjeringen innrømmer: Barn ble ikke beskyttet godt nok under pandemien

Barn og sårbare grupper ble for hardt rammet av koronatiltakene, erkjenner avtroppende helseminister Ingvild Kjerkol på vegne av regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

Innrømmelsen kom i forbindelse med at regjeringen la fram sin redegjørelse for håndteringen av koronapandemien i Stortinget torsdag.

– Vi må erkjenne at vi ikke klarte å beskytte sårbare grupper tilstrekkelig, og da særlig barn, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) fra Stortingets talerstol.

Redegjørelsen blir trolig noe av det siste Kjerkol gjør som helseminister. Med seg hadde Kjerkol beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Kjerkol viser spesifikt til hvordan inngripende tiltak bidro negativt til barns helse og sikkerhet. Hun mener dette er noe vi i dag ser ettervirkningene av.

– Vi ser dessverre en utvikling der barn og unge, og unge voksne, rapporterer om en økning i psykiske plager. Vi må anta at dette kan kobles til pandemien, sa Kjerkol.

Powered by Labrador CMS