Fikk pris for industrikritisk bok

Peter Gøtzsche, leder av The Nordic Cochrane Centre, har fått pris av den britiske legeforeningen for sin bok om hvordan legemiddelindustrien har korrumpert helsevesenet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

COCHRANE: Peter C. Gøtzsche etablerte The Cochrane Collaboration og The Nordic Cochrane Centre.

Professor Peter C. Gøtzsche, leder av Cochrane Library, sin bok «Deadly Medicines and Organised Crime: How Big Pharma Has Corrupted Health Care» ble utgitt i september i fjor.
Nå er den frittalende medisinprofessoren tildelt én av de mange årlige prisene fraThe British Medical Association's Annual Book Award.
Det melder danske Ugeskriftet.
21 priskategorier
The BMA Medical Book Awards deles ut hvert år som en anerkjennelse for fremragende bidrag til den medisinske litteratur. Det utdeles priser i 21 kategorier, og Gøtzsches bok fikk pris i kategorien «Basis of Medicine».
Årets Book of The Year 2014 er utgitt av WHO og har tittelen «Pocket Book of Hospital Care for Children: Guidelines for the Management of Common Childhood Illnesses 2nd edition».
Boken er oversatt til engelsk og så langt utgitt i Finland og i Spania.  En dansk utgave av boken, «Dødelig medicin og organiseret kriminalitet: Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet», skal være utgitt i Norge.
Etablerte Cochrane
Dr.med. Gøtzsche er spesialist i indremedisin, overlege på Rigshospitalet i København og professor ved Universitetet i København.
Han stiftet The Cochrane Collaboration i 1993 og The Nordic Cochrane Centre, som han nå leder, samme år. Han er professor ved Universitetet i København og har fått publisert mer enn 70 artikler i de fem største medisinske tidsskriftene.

Powered by Labrador CMS