GLEDER SEG: Torbjørn Aas begynner i stillingen som prosjektdirektør 1. september og vil ha kontor i sykehuset i Sandnessjøen. Foto: GettyImages / Privat

Foto:

Ny prosjektdirektør på Helgeland

Heglelandssykehuset HF har ansatt Torbjørn Aas (50) som prosjektdirektør for Nye Helgelandssykehuset. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Torbjørn Aas var inn til oktober i fjor administrerende direktør for Helse Nord-Trøndelag, og før det administrerende direktør i Finnmarkssykehuset.

– Jeg er svært glad for at Torbjørn Aas har takket ja til å bli vår nye prosjektdirektør for Nye Helgelandssykehuset. Han har en helt unik bakgrunn og erfaring som jeg er overbevist om vil bety mye for prosjektet vårt på Helgeland – å skape landets beste lokalsykehus, sier Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset HF i en pressemelding.

Bred erfaring

Torbjørn Aas kommer fra Steinkjer og har befalsutdanning fra forsvaret. Han er politiutdannet fra Politihøgskolen i Oslo, og har i tillegg studier i offentlig administrasjon og ledelse ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, samt en masterutdanning fra Copenhagen Business School. Han har videre studier i offentlig politikk fra NTNU, styrearbeid fra BI, og beredskap og krisehåndtering ved Forsvarets Høgskole og Politihøgskolen.

Han har gjennomført topplederprogram både innenfor politiet og helseforetakene. Yrkeserfaringen i tillegg til de to topplederjobbene i helseforetak består blant annet av å ha vært politimester i Vest-Finnmark, politibetjent i Oslo politidistrikt, hovedverneombud i Oslo politidistrikt, økonomisjef i Oslo politidistrikt og arbeid ved Forsvarets overkommando. 

Kunne ikke si nei

– Utfordringen med å skape Nye Helgelandssykehuset sammen med Helgelandssykehuset og hele Helgeland kunne jeg ikke si nei til. Dette er en fantastisk mulighet for oss alle til å skape framtidens sykehustilbud på Helgeland, og det vil jeg veldig gjerne bidra til, sier Torbjørn Aas.

Torbjørn Aas begynner i stillingen som prosjektdirektør 1. september 2020 og vil ha kontor i sykehuset i Sandnessjøen.

– Men jeg regner med å bli mye på farten i den nye jobben. Det første jeg skal og må gjøre er å gjøre meg godt kjent med Helgeland og helgelendingene. Jeg gleder meg til både å se, treffe og høre på menneskene som bor der, for jeg skjønner at engasjementet er stort, sier Torbjørn Aas.

Powered by Labrador CMS