BEKYMRET FOR PASIENTENE: Flyttingen av planlagt aktivitet ved hjertekirurgisk avdeling bekymrer overlegene ved OUS.

Overlegene ved OUS med bekymringsmelding om hjertekirurgisk avdeling

Tillitsvalgte for overlegene ved Oslo universitetssykehus har sendt bekymringsmelding til Statsforvalteren. Overlegene er bekymret for nedleggelsen av hjertekirurgisk avdeling.

Publisert

Thorax-seksjonen ved Oslo universitetssykehus skal omorganiseres før sommeren. Planlagt hjertekirurgi skal i all hovedsak foregå på Rikshospitalet.

Nå sier tillitsvalgt for overlegene ved OUS til NRK Oslo og Viken at de er bekymret for at ventelistene og ventetiden øker og at det vil true pasientsikkerheten.

– Problemet er at det ikke er kapasitet til å ta unna den hjertekirurgiske virkomsheten som har vært ved Ullevål, sier Erik Høyskar.

Det er den tredje bekymringsmeldingen overlegene sender på få måneder, ifølge NRK, men den første bekymringsmeldingen som blir sendt til Statsforvalteren. De to tidligere bekymringsmeldingene ble sendt til ledelsen ved OUS.

Høyskar mener kapasiteten blir halvert, og er også bekymret for at kompetansen ved Ullevål vil bli svekket slik at det går utover akuttfunksjonene.

Han mener at det må brukes mer tid på å vurdere om det er mulig å flytte hjertekirurgien til Rikshospitalet, og at avdelingen i mellomtiden bør etableres igjen ved Ullevål sykehus.

Ledelsen vil flytte før 1. juni

Ledelsen ved OUS har imidlertid forsikret at pasientsikkerheten blir ivaretatt ved at flyttingen gjennomføres tidligere enn det som først var planlagt.

Klinikkleder Bjørn Bendz har sagt at planlagt hjertekirurgi sannsynligvis vil bli flyttet fra Ullevål til Rikshospitalet før 1. juni.

– Flyttingen av den planlagte hjertekirugien fra Ullevål til Rikshospitalet fremskyndes for å ivareta pasientsikkerheten, sa klinikkleder Bjørn Bendz til Dagens Medisin i midten av mars.

Tillitsvalgt for de ansatte på Ullevål Stine Nesset sa i mars at meldingen om flytting ble tatt tungt av mange av de ansatte.

– Jeg tror folk lurer på hvordan de kommer seg fortest mulig vekk derfra. Det er et synkende skip, litt Titanic. Man vil ikke være orkesteret som står alene igjen, sa Nesseth.

Powered by Labrador CMS