Bjørn Atle Bjørnbeth, administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus (OUS)
Bjørn Atle Bjørnbeth, administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus (OUS)

Direktøren ved OUS om thorax-avdelingen: – Jeg beklager at saker blir på den måten

Direktør Bjørn Atle Bjørnbeth snakket til OUS-styret om medieoppmerksomheten rundt oppsigelsene ved thoraxkirurgisk avdeling.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag i forrige uke ble det kjent at 14 av 25 sykepleiere ved thoraxkirurgisk avdeling ved OUS Ullevål har sagt opp jobben, samt at flere sykepleiere hadde varslet sin avgang.

– Jeg beklager at saker blir på den måten, sa direktør ved Oslo universitetssykehus (OUS), Bjørn Atle Bjørnbeth, til OUS-styret en uke senere.

Den siste utviklingen i saken er at de ansatte sier at det kan hende at de vil trekke oppsigelsene.

Bjørnbeth viste til at endringene ved avdelingene har vært forberedt i lang tid, og at sykehuset jobber kontinuerlig med å få på plass en løsning for en god tjeneste.

– Av de som har sagt opp, er det en andel som har søkt til andre stillinger i sykehuset, og vi er veldig glade for at det skjer. Samtidig er det klart at det er et uttrykk for en usikkerhet rundt hvordan hjertekirurgien vil bli på Ullevål fremover.

Nedbemanning og folk som sier opp

Thoraxkirurgisk avdeling er delt mellom Ullevål og Rikshospitalet og er planlagt slått sammen. Direktøren understreket at beredskapen blir ivaretatt.

– Behovet for hjertekirurgi i befolkningen er sterkt fallende, slik at det viktigste som vi må jobbe med er å ha en tilfredsstillende beredskap for den virksomheten som er på Ullevål. Det er ikke er kapasitet innenfor hjertekirurgi per se som er utfordringsbildet, sa Bjørnbeth.

Han viste også til at sykehuset samtidig har fått medieoppmerksomhet rundt den planlagte nedbemanningen, som kommer samtidig som regjeringen lover sykehusene 2,5 milliarder ekstra.

– Det er etterlyst radikale tiltak på organisatorisk side i sykehuset. Og det er jeg veldig enig i, det har vi behov for. Vi er nødt til å finne en god måte å jobbe med slike prosesser på, som gjør at vi greier å bevege oss fremover, sa Bjørnbeth til styret.

Powered by Labrador CMS