ANNONSERTE: Sammen med statsminister Jonas Gahr Støre og møtte forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch møter pressen på NTNU.

Regjeringen oppretter medisinutdanning på Gjøvik 

Regjeringen har besluttet å opprette en medisinutdanning på Gjøvik. Studieplassene vil tilbys av NTNU på Kallerud i Gjøvik. Det opprettes også 20 nye studieplasser ved UiOs medisinutdanning på Sørlandet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en viktig og riktig prioritering av regjeringen. Vi trenger at flere leger utdanner seg i Norge, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp).

Avgjørelsen skal ha blitt fattet på regjeringens budsjettkonferanse torsdag og fredag i forrige uke, skriver Oppland Arbeiderblad og NRK.

– Dette er veldig viktig, sier stortingspolitiker Rigmor Aasrud (Ap).

Universitetet har i dag omtrent 4000 studenter. Fra før av tilbyr de utdanning innenfor informatikk, helse, design, teknologi og økonomi, ifølge deres egne nettsider.

Satser på Sørlandet

– I 2022 og 2023 har regjeringen økt kapasiteten med 45 studieplasser i Tromsø. Nå fortsetter satsingen i Sør-Norge. 20 studieplasser til Universitetet i Oslos (UiO) satsing på Sørlandet er en del av dette, sier Sandra Borch (Sp).

Økningen i antall studieplasser vil koste 63,2 millioner kroner, opplyser statsråden videre.

Bakgrunnen for satsingen er et mål om å utdanne nok leger som kan jobbe i helsetjenestene over hele landet, uttaler Borch.

Powered by Labrador CMS