MOTIVERT: – Jeg er motivert for å jobbe for allmennmedisinen i to nye år, sier Marte Kvittum Tangen som torsdag ble gjenvalgt som NFA-leder.
MOTIVERT: – Jeg er motivert for å jobbe for allmennmedisinen i to nye år, sier Marte Kvittum Tangen som torsdag ble gjenvalgt som NFA-leder.

Marte Kvittum Tangen er gjenvalgt som NFA-leder

– Jeg tror allmennmedisin og fastlegeordningen aldri før har blitt så mye debattert og opptatt så mange. Det gir noen muligheter, sier lederen i Norsk forening for allmennmedisin.

Publisert Sist oppdatert

Valget av leder og styre i Norsk forening for allmennmedisin (NFA) ble gjennomført under foreningens årsmøte i Bergen torsdag.

Marte Kvittum Tangen ble gjenvalgt som leder.

– Jeg er veldig takknemlig for å få tillit til å kunne lede NFA to nye år. Jeg er også veldig takknemlig for å få med meg et solid og erfarent styre, hvor de aller fleste har takket ja til gjenvalg, sier hun til Dagens Medisin.

– Jeg er motivert for å jobbe for allmennmedisinen i to nye år, og ser frem til videre samarbeid med gjenvalgt leder Nils Kristian Klev i Allmennlegeforeningen, legger hun til.

Med seg i styret får hun:

Nestleder: Torgeir Hoff Skavøy

Styremedlemmer: Kjartan Olafsson, Ståle Onsgård Sagabråten, Ingvild Vatten Alsnes, Elisabeth Matilde Stura, Christina Stangeland Fredheim

Vara: 1. Katrina Tibbals, 2. Øyvind Stople-Sivertsen, 3. Katrine Prydz

Håper på mer optimisme

Kvittum Tangen som ble valgt som leder først i 2019, og kan ha ledervervet i maks seks år, påpeker at det skjer veldig mye i allmennmedisin nå.

– Jeg tror allmennmedisin og fastlegeordningen aldri før har blitt så mye debattert og opptatt så mange – fra politikere på Stortinget, i departementet, direktoratet, i kommunestyrene til folk i de tusen hjem. Det gir noen muligheter.

– Jeg håper og tror at vi har nådd bunnen, og at vi skal få mer optimisme og klare å berge fastlegeordningen, som er den beste måten å organisere fastlegetjenestene i kommunene.

Legevakt og prioritering

Av viktige saker i tiden fremover trekker hun blant annet frem stortingsmeldingen om prehospitale tjenester, som kommer til høsten.

– Til høsten kommer stortingsmeldingen om prehospitale tjenester. Jeg har vært veldig opptatt av at vi skal ha en god legevaktordning i hele landet, så det blir en viktig sak.

– Det kommer også en prioriteringsdebatt, som også kommer til å omhandle kommunene og fastlegekontorene.

Powered by Labrador CMS