SENKER: Nordlandssykehuset senker beredskapsnivået fra gul til grønn. 

Foto: Arkiv

Nå er også sykehusene i Nord-Norge i grønn beredskap

Nordlandssykehuset senker beredskapsnivået fra gul til grønn. Dermed er alle sykehusene i Nord-Norge i grønn beredskap. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Administrerende direktør Paul Martin Strand har besluttet å endre beredskapsnivå på bakgrunn av endret status for vesentlige beredskapsforhold i Nordlandssykehuset HF.

Universitetssykehuset i Nord-Norge, Finnmarkssykehuset og Helgelandssykehuset er også i grønn beredskap. 

- Oppdraget som vi tidligere har fått fra nasjonale helsemyndigheter om å planlegge for å kunne håndtere et stort antall Covid-19 pasienter, er uendret. Vi er ikke i mål med dette arbeidet og vi fortsetter opplæringen av ansatte slik at flere kan påta seg andre oppgaver ved behov, parallelt med at vi er i grønn beredskap, sier administrerende direktør Anita Schumacher ved UNN i en pressemelding. 

Nordlandssykehuset går fra gul til grønn beredskap nå fordi det er gjennomført opplæring av en tilstrekkelig stor andel av det helsepersonell som må endre arbeidssted, til intensivavdeling eller Covid-19 sengepost, ved et moderat scenario for pandemitopp, slik det er gitt i oppdrag fra Helse Nord.

Det melder sykehuset på sine nettsider. 

Det er også bygd opp en beholdning av smittevernutstyr som er tilstrekkelig til at sykehuset kan være selvforsynt med dette utstyret i minimum fire uker ved et antall av 10 samtidige Covid-19 intensivpasienter, og inntil 25 øvrige smittepasienter, heter det videre.

Det er også etablert eksterne og interne avtaler i forbindelse med luftveistransport av Covid-19 respiratorpasienter mellom sykehusene i helseforetaket. 

Sykehusapotek Nord, som er sentral for forsyninger av medikamenter til Nordlandssykehuset HF, endrer fra gul til grønn beredskap fra samme tidspunkt.

Powered by Labrador CMS