UKLART: Fagfolk fra ulike deler av landet sliter med å forstå en unntaksordning som åpner for at noen pasienter kan få dekket behandling med fedmemedisinen Wegovy, som i januar ikke fikk innvilget blå resept. Helsedirektoratet forstår at det er vanskelig.

Noen av de sykeste fedmepasientene kan få Wegovy på blå resept – fagmiljøet forstår ikke hvilke

Fortvilte behandlere ber om oppklaring rundt hva som skal til for å få slankemedisinen Wegovy dekket av staten. – Vi har søkt for mange pasienter med kroppsmasseindeks på over 50 og ganske heftige følgesykdommer, som får nei, sier overlege Randi Størdal Lund ved Sykehuset i Vestfold (SiV).

Publisert Sist oppdatert

Slankemedisinen Wegovy, med virkestoffet semaglutid, ble tilgjengelig på hvit resept i januar. Senere samme måned hadde ga Legemiddelverket avslag på blåresept-søknaden fra produsenten Novo Nordisk, for pasienter med kroppsmasseindeks (KMI) på over 40, og pasienter som har KMI på over 35 samt tilleggssykdom. Konklusjonen fra Legemiddelverket var at helseeffektene ikke veier opp for prisen.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

Bedriftsabonnement



Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS