ME-kursinstruktør fikk hatbrev

Live Landmark er aktiv debattant om ME og den mest erfarne kursinstruktøren i Lightning Process (LP) i Norge. Nå har hun fått nok av trusler og hatbrev, som er oversendt politiet.

Publisert

Lightning Process (LP) er en metode som blant annet kan hjelpe ME-syke. Live Landmark er den LP-instruktøren i Norge som har gjennomført flest kurs med ME-pasienter som deltagere.
Metoden er mye omtalt og omdiskutert. Blant noen pasienter og pårørende er det stor motstand mot metoden.
– Til tross for at det nylig er publisert en interessant studie av en Harvard-forsker der syv av ni ungdom ikke lenger oppfylte kravene til diagnosen i etterkant av LP-kurs, sier Landmark.

Les også: Trusler skremmer bort ME-forskere

Etter heftig debatt
Landmark sier hun er vant til kritikk fra det hun omtaler som aktivister, men etter å ha fått flere hatbrev og sjikanert på blogger og nettsteder, har hun fått nok.
På Dagens Medisins nettside har det vært heftig debatt om ME den siste tiden.
Landmark forteller at hun i etterkant av debatten fikk et håndskrevet hatbrev:
«Du er et grusomt smålig menneske. En enkel sjel med komplekse forstyrrelser. skal betale dyrt når dagen kommer. Måtte selveste djevelen rive deg i biter og fore deg til haiene» (…) «Det er nok nå. Du er et tomt skall og ingenting annet. Et råttent stinkende egg uten substans. Spåkona fra helvete».
– Jeg mener selv at jeg klarer å skille vås fra alvor. De fleste hunder bjeffer, men biter ikke. Jeg har valgt ikke å innta en offerrolle, men nå er det nok. Dette er ikke greit. Jeg frykter også at løgn og usannheter kan trigge forstyrrede personer, sier Landmark til Dagens Medisin.
Hun har oversendt brevene til politiet.
Truet av pårørende
For noen måneder siden dumpet det også inn maskinskrevet hatbrev i posten. Her beskyldes Landmark for å være syk og for å ha  forårsaket lidelse hos personer som har deltatt på LP-kurs. 
For lengre tid tilbake gikk hun til politiet etter truende oppførsel fra en ME-pårørende. Politiet frarådet anmeldelse, men som loggførte saken og ila personen forbud mot kontakt med Landmark.
Fagfolk trekker seg
LP-instruktøren forteller om det hun mener er usannheter og løgner om henne som person på ME-aktivisters blogger og at andre fagfolk som har jobbet med ME og og journalister som har omtalt LP, har vært utsatt for hatbrev.
– Dette sier mye om debatten og hvilket nivå vi er på og har ført til at fagfolk har trukket seg ut av feltet, og det er veldig synd.
LP har vært utsatt for kritikk både for ikke å hjelpe ME-syke og for å ha forverret tilstanden. Folkehelseinstituttet søkte i fjor Forskningsrådet om støtte på 9 millioner til en studie på metoden, men fikk ikke innvilget støtte.

Powered by Labrador CMS