Illustrasjonsfoto: Getty Images Foto:

Illustrasjonsfoto: Getty Images

Foto:

Resept-problemene er løst

Fredag ettermiddag kunne Norsk helsenett melde om at problemene med Reseptformidleren er løst.

Publisert

Norsk helsenett leverer IKT-løsninger for samhandling mellom aktører i helse- og omsorgssektoren. Fredag oppsto det nettverksfeil hos Norsk helsenett som rammet Reseptformidleren.

Reseptformidleren er den sentrale databasen hvor e-resepter lagres, og en nettverksfeil gjorde at helsepersonell ikke fikk rekvirert E-resepter.

– Vi har fått en feilmelding og undersøker, sa pressekontakt Mette Valle Sannes i Norsk helsenett til TV 2 fredag formiddag.

Til VG sa Sannes at de hadde fått flere henvendelser, men at de foreløpig ikke visste hvor omfattende problemet er.

– Det er tydelig at det er noen problemer, men om det er for alle i landet eller noen, det vet vi foreløpig ikke, sier pressekontakten til VG.

Problemer med utleveringer

I en oppdatert driftsmelding klokken 12:10 skrev Norsk helsenett at helsepersonell ikke fikk rekvirert e-resepter, og at dette skapte problemer med utleveringer fra apotek.

Tidlig fredag ettermiddag framgikk det i en ny oppdatering at helsepersonell kunne rekvirere resepter, men at e-reseptløsningen fortsatt var ustabil, og at feilsøkingen pågikk. 

Klokken 15:30 kunne Norsk helsenett melde at feilen var funnet, og systemet fungerte som normalt igjen, men ville bli overvåket i en periode fremover.

Powered by Labrador CMS