Bedre overlevelse med norsk legemiddel

Oppdaterte fase-3-data bekrefter at norsk legemiddel bedrer totaloverlevelsen med 44 prosent ved avansert prostatakreft som har spredt seg til benet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Det melder det norske legemiddelselskapet Algeta i en pressemelding i dag, 4. juni, etter at dateaene fra ALSYMPCA-studien er oppdatert. Selskapet står bak legemiddelet  Alpharadin (radium-223 dichloride), som er beregnet på behandling av kreftpasienter med spredning til skjelettet, i første omgang ved prostatakreft.

Den oppdaterte analysen av effekten av det norskutviklede legemiddelet blir lagt frem i foredrag på den amerikanske kreftkonferansen i regi av American Society of Clinical Oncology  (ASCO) i dag og i morgen. Analysen legges frem i sesjoner hvor spesielt inviterte aktører får presentere viktige og helt ferske nyheter. 

– Spennende for det norske kreftmiljøet
– Dette er stort. Den årlige ASCO-konferansen er en av de aller viktigste arenaene innen kreftforskningen, og følges nøye av analytikere og medier over hele verden. Presentasjon av forskning på ASCO er en unik anledning til å snakke med de aller fremste fagmiljøene innen kreftforskning og behandling, sier konstituert direktør Jónas Einarsson i Oslo Cancer Cluster.

Han har fulgt Algeta over lang tid og forteller at forventningene til selskapet og kreftlegemiddelet Alpharadin er høye.

– Utviklingen i Algeta er veldig spennende for oss i det norske kreftforskningsmiljøet. Det at de nå får presentere data på ASCO er nok en bekreftelse på at vi kan være i ferd med å få til noe stort innen norsk kreftforskning, sier Einarsson.

Dagens Medisin har tidligere omtalt dette medikamentet gjennom artikkelen Går globalt med norsk kreftmedisin.

De oppdaterte dataene viser at totaloverlevelsen i Alpharadin-armen økte med 44 prosent, mens median overlevelse økte til 3,6 måneder. Legemiddelet forsinket også den første skjelett-relaterte hendelse (SRE) betydelig, ifølge selskapet.

Dagens Medisin omtalte i april at den amerikanske legemiddelmyndigheten Food and Drug Administration (FDA) har innvilget såkalt «Fast Track Designation» for legemiddelets hovedindikasjon. Nå vil  Algeta og partnere søke om markedsføringstillatelse i USA og Europa. 

Powered by Labrador CMS