Ny medisinsk direktør i Fürst

Ying Chen har fått stillingen som medisinsk direktør i laboratoriet Fürst.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

TAR OVER: Ying Chen har tidligere vært leder i Den norske patologforening.
TAR OVER: Ying Chen har tidligere vært leder i Den norske patologforening.

Fürst Medisinsk Laboratorium er et privat laboratorium innen fagområdene medisinsk biokjemi, klinisk farmakologi, mikrobiologi og patologi. Laboratoriet er Norges største med rundt 400 ansatte.

Etter 22 år som medisinsk direktør, velger nå Marie Buchmann å gå av. Den som skal overta for henne er Ying Chen, som i dag er avdelingsleder for patologi ved Oslo Universitetssykehus. 

– Marie har vært medisinsk direktør hos oss siden 1998. Hun har gjort en strålende jobb i alle år. Nå ønsker hun å pensjonere seg, og vi har vært så heldige å få Ying til å ta over stillingen, sier Håvard Selby Ebbestad, administrerende direktør i Fürst.

Ying Chen starter i jobben 1. oktober. Ebbestad sier det var mange som var interessert i stillingen, men at Chen ble rekruttert gjennom et aktivt søk.

– Vi er fantastisk fornøyde med at hun har sagt ja. Ying er veldig sterk faglig og en dokumentert dyktig leder. Hun er kjent person i norsk laboratorieverden, og har blant annet blitt kåret til årets beste leder av Legeforeningen for få år siden, sier Ebbestad.

Chen skal ha personalansvar for rundt 20 legespesialister ansatt i Fürst. I tillegg vil hun ha en del faglige oppgaver og være en del av ledelsen i bedriften.

– Det er viktig for oss å stadig utvikle oss og bli bedre, slik at vi best mulig kan støtte helsevesenet. Jeg er sikker på at Ying kommer til å gjøre oss enda mer faglig sterke, avslutter Ebbestad.

Powered by Labrador CMS