VAKSINEFABRIKK: ECAM Norway åpner vaksinefabrikk i Sandefjord. 

Foto: pressefoto

Åpner vaksinefabrikk

Fra en ombygd postterminal i Sandefjord skal Norsk Vaksinefabrikk kunne levere vaksiner både til innenlands bruk og for eksport i løpet av 2022.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Åge Nærdal er administrerende direktør  Foto: pressefoto

Endringslogg: I overskriften i denne saken sto det at den kommende vaksinefabrikken er Norges første. Det er feil. Folkehelseinstituttet hadde vaksinefabrikk frem til 2010, men denne ble lagt ned

Det skriver selskapet ECAM Norway i en pressemelding. Målet er å levere vaksiner til både innenlands bruk og eksport i løpet av 2022.

– Covid-pandemien har vist behovet for en større norsk vaksineberedskap, der produksjon av vaksiner er en viktig del. Vår fabrikk vil i løpet av en uke kunne fylle og pakke nok vaksiner til å dekke behovet i det norske markedet. Deretter vil vi kunne eksportere vaksiner til andre land, sier administrerende direktør Åge Nærdal i pressemeldingen.

Nærdal har bakgrunn som direktør for legemiddelselskapet GSK i Norge.

– Det viktigste er at det bidrar til norsk beredskap og vil kunne gi rask tilgang til viktige vaksiner når det trengs. I tillegg vil fabrikken skape både arbeidsplasser og norske eksportinntekter, sier Nærdal.

Planen er å både utvikle og produsere mRNA-vaksiner i industriell skala.

ECAM Norway er i dialog med norske helsemyndigheter om et beredskaps-samarbeid i forbindelse med etableringen av Norsk Vaksinefabrikk, men avventer fortsatt tilbakemelding om hvordan norske myndigheter eventuelt vil bidra.

Powered by Labrador CMS