STARTET MED APPLAUS: Ylf-leder Christer Mjåset og forsamlingen klapper for egen innsats i kampen mot Spekter om arbeidsplanene. Etter lang strid og behandling i Rikslønnsnemnda og arbeidsretten fikk legene til slutt beholde rullerende arbeidsplaner.  Foto: Silje Katrine Robinson
STARTET MED APPLAUS: Ylf-leder Christer Mjåset og forsamlingen klapper for egen innsats i kampen mot Spekter om arbeidsplanene. Etter lang strid og behandling i Rikslønnsnemnda og arbeidsretten fikk legene til slutt beholde rullerende arbeidsplaner. Foto: Silje Katrine Robinson

Klappet for streike-seieren

Sykehuslegene innledet årets vårkurs og årsmøte med å markere seieren mot Spekter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

SCANDIC ØRNEN, BERGEN (Dagens Medisin): Om lag 250 leger i Yngre legers forening (Ylf) og Overlegeforeningen (Of) er denne uken samlet i Bergen for vårkurs og årsmøte. Ylf-leder Christer Mjåset og Kjetil Karlsen fra Of-styret stod for åpningen.

Da de sykehus-tillitsvalgte var samlet i fjor forberedte de seg på å ta kampen om rullerende arbeidsplaner til arbeidsretten. I år er det en lettere stemning blant deltakerne, etter at legene tidligere i år fikk gjennomslag i en forhandlingsløsning med Spekter.

– Vi planla at vi skulle tape i arbeidsretten, men i stedet skjedde det helt uventede at vi vant. Vi hadde ikke noen plan for å håndtere det. Jeg synes vi skal gi oss en selv en applaus siden Legeforeningen klarte å vinne frem i arbeidsretten og så fikk et så godt forhandlingsresultat som vi gjorde i vinter, sa Kjetil Karlsen, til stor applaus i salen.

Inviterte ledere
På programmet for vårkurset er kommunikasjon og ledelse sentralt, og personaldirektør Odd Storetvedt ved Haukeland universitetssjukehus og Herlof Nilssen, administrerende direktør i Helse Vest, var invitert for å snakke til forsamlingen.

– Gratulerer med et godt forhandlingsresultat og lykke til med forhandlingene i 2018, innledet Herlof Nilssen, som deretter snakket om alle de tøffe utfordringene sykehusene står overfor i årene som kommer.

Primadonnaer og hersketeknikker
Arbeidsmiljø, hersketeknikker, primadonnaer på arbeidsplassen og legers rusmisbruk er andre temaer som står på programmet for sykehuslegene de neste dagene. Det er ventet faglige diskusjoner om den nye spesialistutdanningen og spørsmålet om hvorvidt kjønnskvotering på medisinstudiet er en god ide.

Det er andre gang at overlegene og de yngre legene samler seg til felles vårkurs. Ylf-leder Christer Mjåset varsler at de «fortsetter suksessen» med felles sesjoner også til neste år.
Det er andre gang at overlegene og de yngre legene samler seg til felles vårkurs. Ylf-leder Christer Mjåset varsler at de «fortsetter suksessen» med felles sesjoner også til neste år.

FELLES KURS: Ylf og Of har slått vårkursene sammen, og overlegene lover å bli bedre på sosiale media. Her tar Kjetil Karlsen i Of sin første selfie sammen med medisinstudentene i MedHum-aksjonen og Ylf-lederen. Foto: Silje Katrine Robinson

Powered by Labrador CMS