I KARANTENE: Helsedirektør Bjørn Guldvog er blant de 39 ansatte i direktoratet som må skjøtte arbeidet med å få kontroll på virusutbruddet hjemmefra.  Foto: Vidar Sandnes
I KARANTENE: Helsedirektør Bjørn Guldvog er blant de 39 ansatte i direktoratet som må skjøtte arbeidet med å få kontroll på virusutbruddet hjemmefra. Foto: Vidar Sandnes

Koronasmittet fikk fritak fra karantene. Konsekvens: Over 40 andre må holde seg hjemme

Lørdag ble det opplyst at én person som jobber i Helsedirektoratet har testet positivt for koronasmitte. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Helsedirektør Bjørn Guldvog bekrefter overfor Aftenposten at en ansatt i Helsedirektoratet ble kalt hjem fra Spania-ferie for å bistå i ledelsen mandag. 

Denne personen har nå testet positivt på koronaviruset. Dette medfører at over 40 personer må holde seg hjemme, 39 av dem i Helsedirektoratet, på grunn av fritaket som ble gitt.  

Personen ble kalt hjem og var tilbake på jobb tirsdag. Da karantenereglene strammet inn torsdag ble det gitt fritak for to av medarbeiderne. 

– Jeg beklager det som har skjedd, men det var et unntak jeg måtte ta stilling til der og da, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Aftenposten. 

Personen det er snakk om har en samfunnskritisk rolle, blir det videre forklart. 

– Medarbeideren har vært i nærheten av flere i ledelsen, som etter retningslinjene nå er satt i karantene. Smittesporing gjennomføres, slik at andre som også har vært i nærheten av vedkommende, blir satt i karantene, heter det i pressemeldingen fra Helse- og omsorgsdepartementet. 

Blant dem som nå må skjøtte det videre arbeidet med å få kontroll over virusutbruddet hjemmefra, er helsesjef Bjørn Guldvog, samt Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet. 

Ifølge VG har Guldvog blitt testet fredag og testen var negativ. 

Som Dagens Medisin tidligere har skrevet, sitter også helseminister Bent Høie i koronakarantene. 

 
 
Powered by Labrador CMS