INNKALLING: Ifølge VG har Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) innkalt Akademikerne og Spekter til sitt kontor, 18.30.  Foto: Arkiv
INNKALLING: Ifølge VG har Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) innkalt Akademikerne og Spekter til sitt kontor, 18.30. Foto: Arkiv

Streiken er over

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) innkalte partene til sitt kontor kl 18.30. Nå er sykehusstreiken over, melder NRK.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NRK melder at Anniken Hauglie stanser sykehusstreiken.

Ifølge NRK Dagsrevyen grep Hauglie inn med tvungen lønnsnemd i ettermiddag. - Jeg beklager det sterkt. Det er partenes ansvar å forhandle frem lønn, men nå var vi kommet til en situasjon hvor jeg måtte gripe inn, sier hun til NRK.

18:00 - Det går mot tvungen lønnsnemd
VG skriver de har fått opplyst at Hauglie har innkalt partene til sitt kontor i Akersgata kl 18.30 og at det ikke er noen andre praktiske forklaringer enn at regjeringen nå innfører tvungen lønnsnemd.

Innkallingen kommer etter at Nordlandssykehuset i dag manglet en lege for å fylle en vakt.

– Nordlandssykehuset sendte melding til fylkeslegen, fordi det ikke er dekning for en vakt som begynner nå i ettermiddag, på medisinsk avdeling, sa seksjonsoverlege Hanne Winge Kvarenes ved Nordlandssykehuset Bodø, tidligere i dag.

Beordret - og trakk beordring
Først var det snakk om at Nordlandssykehuset skulle beordre en LIS-lege til å ta vakten - i stedet for å benytte seg av dispensasjonsordningen. Deretter trakk Nordlandssykehuset beordringen tilbake, og meldte at de ikke lenger kunne garantere for liv og helse til Fylkeslegen.

 - Avgjørelsen om å trekke beordringen tilbake er nå meldt inn til fylkeslegen. Nordlandssykehuset kan derfor ikke opprettholde forsvarlig medisinsk ø-hjelpstilbud ved medisinsk klinikk i Bodø fra og med kl. 2300 i kveld (tirsdag 11. oktober), skriver Nordlandssykehuset.

Powered by Labrador CMS