Eli Gunhild By stiller til valg som leder for Norsk sykepleierforbund for tredje gang. Foto: Vidar Sandnes

Blir utfordret i ledervalg for første gang

Etter å «ha grubla mye» stiller Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund, til valg som forbundsleder. For første gang har hun utfordrere.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Dermed stiller både leder og nestleder til valg, og ny leder velges på Norsk sykepleierforbunds landsmøte i november.

Foruten By og nestleder Solveig Kopperstad Bratseth (61), stiller også Liv Heidi Brattås Remo (51), daglig leder på Legevakten i Drammensregionen, Lill Sverresdatter Larsen (40), førsteamanuensis ved sykepleierutdanningen ved UiT Norges arktiske universitet og nestleder i NSF Troms og Line Orlund (50), fylkesleder i NSF Oslo, til valg.

Gunhild By har vært leder siden 2011. Vervet er fireårig.

Hun skriver på sin egen Facebookside onsdag at hun har takket ja til å stille som Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund en periode til.

– Første gang med utfordrere
–  Jeg er foreslått av Akershus, Vestfold og Hedmark. Jeg har grubla mye og lenge på dette, å landa til slutt på at dette vil jeg fordi jeg synes det er artig, inspirerende og utfordrende å lede Norsk Sykepleierforbund, skriver hun.

– Tidligere når jeg har stilt til valg har jeg ikke hatt noen utfordrere, det har jeg denne gangen. Det blir derfor ekstra spennende i de to neste månedene.

På spørsmål fra Sykepleien, om hva som skiller henne fra de andre kandidatene, svarer hun at hun «har jo sittet ved roret i åtte år»:
–  Derfor kan jeg jobbe strategisk og politisk. Jeg har skaffet meg nettverk, som jeg bruker aktivt hele tiden. Det gjelder både andre fagorganisasjoner, arbeidsgivere, myndigheter og politikere, sier By.

Powered by Labrador CMS