Nær 45 prosent av Norges 29.729 yrkesaktive leger er utdannet i utlandet, mange av dem i Danmark. 

Foto: Getty Images

Nyutdannede norske leger mest fornøyd etter studier i Danmark

Leger som er nyutdannede og har studert i Danmark, er mer fornøyd med lærestedet sitt enn de som har studert i Norge.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Hele 74 prosent av de som studerte i Danmark, er «svært fornøyd» med studiekvaliteten, mens 22 prosent av de som har studert i Norge, svarer det samme, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Michael.

Studien sier ikke noe om hvorfor de som har studert i Danmark, er mer fornøyd. En av forskerne bak artikkelen, Jannecke Wiers-Jenssen ved Senter for profesjonsstudier ved Oslo Met, tenker imidlertid høyt overfor Khrono rundt mulige forklaringer og trekker fram at de kulturelle og språklige barrierene i Danmark er lave.

– Det kan bidra til at man er mer fornøyd enn i land hvor du har mange andre ting å forholde deg til. Men det skulle ikke i seg selv være en grunn til å være mer fornøyd i Danmark enn i Norge. Så det er ikke så godt å si, sier hun.

Nyutdannede leger som har studert i østeuropeiske land, er mindre fornøyd med lærestedet sitt enn de som har studert i Norge. Tidligere studier har imidlertid vist at de ikke vurderer kompetansen sin som dårligere, men at de ikke trives så godt med utdanningsmodellen.

Nær 45 prosent av Norges 29.729 yrkesaktive leger er utdannet i utlandet.

(©NTB)

oda.ertesvag@ntb.no

Powered by Labrador CMS