UTFORDRING: – Min erfaring fra å stille til valg som et menigmedlem til et sentralt verv, er at det har vært noe utfordrende, sa Bjørg Bakke etter valget i Legeforeningen.

Foto: Skjermbilde/Legeforeningen

Tapte presidentvalget - sendte utfordring til det nye legestyret

Bjørg Bakke fikk kun et fåtall av stemmene i Legeforeningens presidentvalg. Etter valget sendte hun en utfordring til det ferske styret. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Anne-Karin Rime gikk av med en overlegen seier i presidentvalget i Legeforeningen onsdag. Hennes motkandidat, outsideren Bjørg Bakke, fikk kun 7 av 148 stemmer.

I etterkant av valget gratulerte Bakke sin motstander, men sendte samtidig en oppfordring til foreningen. 

– Grunnen til at jeg meldte meg på i denne valgkampen er at jeg synes det er viktig med reelle valg og at vi som medlemmer bidrar til det, sa Bakke fra talerstolen i Legenes hus under det direktesendte landsstyremøtet i foreningen. 

– Min erfaring fra å stille til valg som et menigmedlem til et sentralt verv, er at det har vært noe utfordrende. Det har – til tross for mine 13 år i organisasjonen – vært mange lover, regler, og kall det gjerne tradisjoner, rundt valgprosessen som har blitt opplevd som noe vanskelig tilgjengelig, sa kandidaten.

– Viktig premiss

– Som medlem er man avhengig av arenaer som man kan kalle fleksible og interaktive i forkant av valget, nettopp fordi man slik kan påvirke sine delegater. Det er et viktig premiss for vårt demokrati.

Hun rettet en oppfordring direkte til den nye presidenten og styret:

– Dere må synliggjøre valget, valgordningen og være tydeligere på hvordan medlemmene kan påvirke sine delegater. Det vil ikke gjøre oss svakere, men samle oss og gjøre oss sterkere. Det trenger vi i en fremtid der legers vilkår stadig er under press.

– Jeg gleder meg til å følge med på det videre arbeidet dere gjør for våre medlemmer på deres viktigste arena, nemlig ute i klinikken.

Stilte etter oppfordring

Bjørg Bakke er fastlege i Porsanger og tidligere leder i Norsk medisinstudent forening. Hun meldte seg til presidentvalget etter å ha blitt oppfordret av dagens president Marit Hermansen til å engasjere seg.

Hun har omtalt sitt eget kandidatur som en «spydspiss-kampanje». Hun mener blant annet at legene må anerkjennes som en «spydspiss» i helsevesenet.

Powered by Labrador CMS