Programleder for TISK-IKT Arve Paulsen (t.h.) mottok Digitaliseringsprisen av Digdir-sjef Steffen Sutorius. Foto: Khan Le/Digdir

 

Foto:

Offentlig pandemiprosjekt vant digitaliseringspris

TISK IKT vant Digitaliseringsprisen 2022. 

Digitaliseringsprisen 2022 ble delt ut på Digitaliseringskonferansen 2022 på Gardermoen mandag kveld. 

Det var representanter for TISK IKT som til slutt ble klappet frem på scenen for å motta prisen. 

– Verdig vinner

– Jeg vil gå så langt som å si at dette er fremtidens jobbmåte for å håndtere store samfunnsutfordringer og realisere regjeringens digitaliseringsstrategi. TISK IKT er en svært verdig vinner, sier direktør Steffen Sutorius i Digitaliseringsdirektoratet (Digdir), som overrakte prisen. 

– Det har vært utrolig motiverende å kunne skape noe som har betydd så mye for så mange over så kort tid. Det har vært mye strikk og binders – men fremfor alt har det vært en enorm innsats fra de ti virksomhetene som utgjør TISK IKT. Nå håper jeg at det gode arbeidet videreføres også når vi går over i en mer normal hverdag, sa programleder Arve Paulsen fra Helsedirektoratet i forbindelse med overrekkingen.

«Norgesrekord i offentlig digitaliseringssamarbeid»

«TISK IKT er muligens i nærheten av å ha satt norgesrekord i offentlig digitaliseringssamarbeid», heter det i en pressemelding i forbindelsen med prisutdelingen. 

TISK er forkortelse for testing, isolasjon, smittesporing og karantene. TISK IKT er et samarbeid om de digitale verktøyene som ble utviklet og tatt i bruk i forbindelse med TISK-strategien.

Bak TISK IKT står Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet (FHI), Direktoratet for ehelse, Norsk helsenett (NHN), KS, Sykehuspartner/Helse Sør-Øst, Skatteetaten, Politiet, Legeforeningen og Digitaliseringsdirektoratet.

Samarbeidet fikk også Dataforeningens E-helsepris som ble delt ut i mars. 

Hensikten med Digitaliseringsprisen er å løfte fram og hedre de beste eksemplene på offentlig digitalisering. 

Powered by Labrador CMS