SPØR OM PASIENTSIKKERHET: Stortingsrepresentant Olaug Bollestad (i midten) vil vite hva statsråd Ingvild Kjerkol (t.h.) gjør for å betrygge seg om at pasientsikkerheten ivaretas. Her er politikerne avbildet under en debatt i Arendal i august. 

Foto: Michael Simonsen

Krf utfordrer Kjerkol om situasjonen ved St. Olav

Krf-leder Olaug Bollestad ber om svar på hva Ingvild Kjerkol vil gjøre for å forsikre seg om at pasientsikkerheten ivaretas ved St. Olavs hospital.

Publisert

Situasjonen ved St. Olavs hospital har vært svært krevende etter at sykehuset tok i bruk journalsystemet Helseplattformen i november. Fortsatt er ingen av klinikkene ved sykehuset tilbake i full drift og blant annet har problemer med elektroniske meldinger skapt store utfordringer. Både sykehusdirektør Grethe Aasved og Helse Midt-sjef Stig Slørdahl erkjenner at situasjonen er bekymringsverdig.

I et skriftlig spørsmål sendt inn torsdag, spør nå stortingsrepresentant Olaug Bollestad (Krf) helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol om hva hun vil foreta seg.

– Hva vil statsråden gjøre for å være trygg på at pasientsikkerheten – som de ansatte på St. Olavs hospital er sterkt bekymret for – ivaretas og sikres i lys av utfordringene med innføringen av Helseplattformen? spør Bollestad.

Bollestad viser også til at det ble meldt om bekymring allerede før innføringen.

Aktuelt: Helse Midt-Norge om feil i Helseplattformen: – Det er bekymringsfullt

Powered by Labrador CMS