RUSTER OPP: Kruse Larsens ansettelse av Mette Nilstad er startskuddet på en stor satsing på rådgivning til både offentlige og private aktører i helsesektoren. Jan-Erik Larsen, daglig leder, er glad for å ha funnet personen som skal lede dette arbeidet.   Foto: Espen Solli

RUSTER OPP: Kruse Larsens ansettelse av Mette Nilstad er startskuddet på en stor satsing på rådgivning til både offentlige og private aktører i helsesektoren. Jan-Erik Larsen, daglig leder, er glad for å ha funnet personen som skal lede dette arbeidet.  

Foto: Espen Solli

PR-byrå vil slå seg opp innen helse: – Dette er det prioriterte satsingsområdet for oss

Kruse Larsen henter Mette Nilstad fra Helse Midt-Norge. Ansettelsen beskrives som første trekk i en offensiv satsing på helse- og legemiddelmarkedet.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Mette Nilstad er ansatt som seniorrådgiver i Kruse Larsen. Nilstad har de siste årene ledet sekretariatet for Beslutningsforum for nye metoder. Hun har også vært ansvarlig for sekretariatet til de nasjonale møtene mellom de fire direktørene for de regionale helseforetakene.

– Etter mange år i ulike offentlige posisjoner innfor helsefeltet, er jeg nå klar for nye utfordringer. Jeg opplever at mange synes det er vanskelig å finne fram i helsetjenestens beslutningssystemer. Det har jeg forståelse for. Derfor skal det bli spennende å jobbe med kunder som nettopp trenger råd og veiledning når de skal nærme seg dette beslutningssystemet, sier Mette Nilstad i en pressemelding.

Etablerer helseteam
Nilstad skal lede arbeidet med å bygge opp et «helseteam» i Kruse Larsen.

– Jeg er svært godt fornøyd med at Mette Nilstad skal jobbe hos oss. Hun vil lede arbeidet med å bygge opp et sterkt helseteam. Hun har en veldig spennende bakgrunn ved at hun har mange års erfaring fra sentralforvaltningen, kjenner relasjonene mellom aktørene i forvaltningen og har solid kunnskap om samspillet mellom fag og politikk i beslutningsprosessene. Ikke minst vil hun kunne gi en unik rådgivning til legemiddelselskap og teknologiselskap om hvordan de kan navigere seg gjennom Systemet for Nye metoder, spår daglig leder i Kruse Larsen, Jan-Erik Larsen.

Stadig flere henvendelser
Bakgrunnen for at PR-byrået vil slå seg opp innen helse, er en stadig økende mengde henvendelser fra aktører innen området, som legemiddelindustrien, ulike offentlige aktører, private helseaktører og leverandører til helsesektoren.

– Vi ønsker å være Norges ledende byrå på helseområdet. Nå rekrutterer vi nøyaktig den personen vi mangler for å kunne utvide aktiviteten vår, sier Larsen.  

Dette er et område som vil bli viktigere og viktigere i tiden som kommer, både innen privat og offentlig sektor. Jan-Erik Larsen, daglig leder Kruse Larsen

Helsesektoren er slett ikke en ukjent bransje for Kruse Larsen.

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hansen, som nå er partner i PR-byrået, er gift med Mette Nilstad.

– Vi har ikke ansatt Nilstad av den grunn, men fordi hun er den beste kandidaten på dette fagfeltet, forsikrer Larsen overfor Dagens Medisin. 

Upløyd mark
Et fagfelt der potensialet er større enn det som til nå er tatt ut i byrået, påpeker han videre.

– Når jeg snakker med nordiske kolleger og sammenligner oss med dem, blir det klart at helse er en liten del av vår samlede virksomhet. Men vi tror at det finnes et marked for dette og at det er behov for mer rådgivning, et behov som trolig også vil øke. Vi ønsker å ta et større jafs av den kaka, sier han og varsler at ansettelsen av Nilstad bare er den første av flere.

– Helse er nå et prioritert satsingsområde for oss og vi kommer til å rekruttere flere som kan feltet. Kruse Larsen skal ikke vokse så mye, men den veksten vi skal ha, skal vi ha på dette området, både når det gjelder ressurser, årsverk og tidsbruk.

Koronapandemien var ikke utslagsgivende for ekspansjonen innen helsefeltet, men har heller ikke gjort planene mindre aktuelle.

Mette Nilstad har jobbet mange år i Helse- og omsorgsdepartementet. Hun er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo.

      
        Foto: Espen Solli
Mette Nilstad har jobbet mange år i Helse- og omsorgsdepartementet. Hun er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo. Foto: Espen Solli

– Satsingen på helse var planlagt før pandemien, men har jo forsterket vår tro på at dette er et område som vil bli viktigere og viktigere i tiden som kommer, både innen privat og offentlig sektor.

Nytt nordisk samarbeid
En del av veksten er et samarbeid med andre byråer i Norden. Jan-Erik Larsen forteller at det allerede er etablert et samarbeid med byråer i Sverige og Danmark.

– I tillegg jobber med å få på plass samarbeidspartnere på Island og i Finland, legger han til.

– Det som gjorde dette attraktivt for meg, er at Kruse Larsen har denne typen ambisjoner. At de vil få opp et nordisk samarbeid. Det synes jeg er klokt. Vi er små land, men vil få mer kraft om vi får til et godt samarbeid, kommenterer Nilstad til Dagens Medisin.

Nilstad starter i Kruse Larsen den 1. oktober i år. 

Powered by Labrador CMS