PRINSIPIELL SAK: Legeforeningen, ved allmennlege-leder Nils Kristian Klev, er fornøyde med at saken om Legelisten nå skal behandles av Høyesterett. 

Foto: Vidar Sandnes

Klare for kamp om Legelisten i Høyesterett: – Ser frem til å få prøvd saken

Tirsdag barker Legeforeningen og Staten sammen i Høyesterett. Bakgrunnen er nettstedet Legelisten og kjernespørsmålet er om leger skal kunne legge ned veto mot å bli omtalt på nettsiden.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Leder Nils Kristian Klev i Allmennlegeforeningen sier til Dagens Medisin at Legeforeningen er fornøyde med at saken nå skal opp i Høyesterett.

– Vi ser frem til å få prøvd saken for landets øverste domstol, sier Klev.

– Saken er av stor prinsipiell betydning for våre medlemmer. Vi mener legers personvern må veie tyngre enn forbrukerhensyn ved publisering av subjektive vurderinger av leger på nettet. Saken aktualiserer også behovet for en juridisk avklaring av EUs personvernforordning.

Advokat Stein-Erik Dahl hos Regjeringsadvokaten er prosessfullmektig for Staten i saken.

– Vi ser frem til å få saken belyst for Høyesterett, sier Dahl i en kort kommentar til Dagens Medisin.

Saksøkte staten

I flere år har Legeforeningen protestert mot publiseringen av «anmeldelser» av leger på nettstedet.

For drøye to år siden gikk foreningen til søksmål mot staten. Legene mener det bør være mulig å reservere seg mot omtalte på nettsiden gjennom en generell reservasjonsrett. Etter å ha tapt saken både i tingretten og lagmannsretten, har saken sluppet gjennom og skal nå opp i Høyesterett.

Saken var først berammet til starten av november, men ble utsatt av retten med henvisning til den samlede saksavviklingen i Høyesterett.

Rettssaken starter klokken 9 tirsdag og pågår frem til og med onsdag formiddag.

Powered by Labrador CMS